ساختار سازمانی
توضیحات
روابط عمومی
توضیحات
روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان همسو با تحولات شهرک و همگام با ماموریت مدیریت کلان در امر توسعه شهرک، تمام تلاش خود را معطوف به حفظ جایگاه و شان شهرک، دفاع از آرمانها و فعالیتهای آن، روشنگری و تنویر افکار عمومی نسبت به عملکرد شهرک، شناخت نیازهای مخاطبین و سعی در پاسخگو ساختن شهرک در قبال جامعه و ایجاد دوستی و همدلی و درک متقابل با مخاطبان درونی وبیرونی دارد.
با توجه به اهداف فوقالذکر، اهم وظایف و مسوولیتهای روابطعمومی عبارتند از:
اداره تأمین مالی، سرمایهگذاری و تجاریسازی فناوری و نوآوری
توضیحات
در ادامه خدمتهای ارائه شده توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و توسعه روزافزون نیازها و با توجه به ظرفیت قابلتوجه واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، زیستبوم فناوری و شرکتهای دانشبنیان استان اصفهان و نیاز به تأمین مالی و جذب سرمایه، مرکز تأمین مالی، سرمایهگذاری و تجاریسازی فناوری و نوآوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تشکیل شد. ازاینرو استفاده از ظرفیت واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهمنظور تأمین مالی و جذب سرمایه امکانپذیر است. در این راستا، ارائه مشاوره و تسهیلگری سرمایهگذاری و تأمین مالی به شرکتها و واحدهای فناور با تمرکز بیش از پیش بر برونسپاری خدمات یکی از اقدامات مرکز تأمین مالی، سرمایهگذاری و تجاریسازی فناوری و نوآوری است.
با فراهم کردن دفاتر اختصاصی تجهیز شده برای سرمایهگذاران نهادی و دفاتر کار اشتراکی برای سرمایهگذاران حقیقی یا نهادی برای استقرار کوتاهمدت، مرکز به جلب توجه سرمایهگذاران و تسهیل فرآیند سرمایهگذاری میپردازد. این امر همراه با ارزیابی و پایش سرمایهگذاریهای خطرپذیر و تأمین مالی به همراه پشتیبانی از کارگزاران مرتبط، اطمینان از پیشرفت بهتر فعالیتهای سرمایهگذاری را فراهم میآورد.
سرمایهگذاری مشترک با نهادهای خصوصی، برگزاری رویدادهای سرمایهگذاری خطرپذیر و انجام وظایف بخش نوآوری آنلاین و آفلاین بهمنظور رفع نیازهای صنعت توسط شرکتها نیز از دیگر اقدامات مرکز در جهت تحقق اهداف تسهیل توسعه تولید دانشبنیان است. در این چارچوب، فرایند جذب مشارکتها و توسعه سرمایهگذاری شهرک بهمنظور توسعه زیرساختی و استفاده از ظرفیتهای قانونی، از وظایف این مرکز تعریفشده است.
روابط بین الملل
توضیحات
دفتر روابط بینالملل یکی از بخشهای ستادی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است که مستقیما" زیر نظر رییس شهرک و در ارتباط مستقیم با معاونت توسعه فناوری فعالیت مینماید. دفتر روابط بینالملل برقراری ارتباطات با سایر پارکهای علم و فناوری و سازمانهای بینالمللی را بهعهده دارد. در این راستا ارتباطات عمدتا" با انجمنهای بینالمللی پارکهای علمی، یونسکو، پارکهای علم و فناوری خارجی، بانک توسعه اسلامی، و....برقرار شدهاست.
مدیریت برنامه و بودجه
توضیحات
مدیریت برنامه، بودجه، تحول اداری و بهرهوری مسوولیت برنامهریزی و اجرای طرحهای مناسب در جهت تحقق اهداف و سیاستهای شهرک را براساس مصوبات هیأت امنا، هیأت اجرایی، شورای علمی و هیأت رئیسه برعهده دارد. مسوولیتهای این مدیریت در سه بخش اصلی نظارت و ارزیابی، برنامهریزی و بودجه خلاصه میشود.
اهم وظایف و مسوولیتهای مدیریت برنامه، بودجه، تحول اداری و بهرهوری در بخش برنامهریزی عبارتند از:
اهم وظایف و مسوولیتهای مدیریت برنامه، بودجه، تحول اداری و بهرهوری در بخش بودجه عبارتند از:
اهم وظایف و مسوولیتهای مدیریت برنامه، بودجه، تحول اداری و بهرهوری در بخش نظارت و ارزیابی عبارتند از:
جذب و پذیرش
توضیحات
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با هدف حمایت و هدایت تیمهای کارآفرینی و شرکتهای دانشبنیان و بسترسازی لازم برای توسعه فناوری و تجاریسازی و کمک به اشتغال فارغ التحصیلان اقدام به پذیرش موسسات و شرکتهای دانشبنیان نموده است.
در این واحد برنامهریزی برگزاری نشست با متقاضیان، جلسات توجیهی، همایشهای یک روزه در سازمانها و دانشگاهها به منظور معرفی خدمات پارک و مرکز رشد و چگونگی شکلگیری واحدهای فناوری صورت گرفته و از این طریق افراد مستعد و علاقهمند به فعالیت اقتصادی در حوزه فناوری شناسایی و جذب میگردند.
در این واحد متقاضیان استقرار در شهرک بعد از راهنمایی اولیه و تکمیل کاربرگ، با ارائه در جلسه مصاحبه و جمعبندی شورای پذیرش در صورت احراز شرایط در یکی از مقاطع شهرک پذیرش میشود. پذیرش واحدهای فناوری توسط شورای پذیرش و ارزیابی شهرک انجام میشود و واحد جذب و پذیرش مجری انجام اقدامات مربوطه است.
پذیرش در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سه مقطع اصلی :
انجام میپذیرد.
فرآیند پذیرش در حال حاضر این امکان را فراهم میسازد که متقاضیان راهاندازی کسب و کار بتوانند در حین پیگیری فرآیند اجرایی ضمن شناخت بهتر از نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای پیش رو با دنیای واقعی بازار و تجارت، بهتر آشنا شوند.
دوره رشد مقدماتی برای متقاضیان راهاندازی کسب و کارهای دانشبنیان، در مدت ۶ ماه یک فرصت زمانی برای کسب آمادگی و ورود به مرکز رشد است. در این دوره امکان آشنایی کارآفرینان با بازار، تکمیل تیمکاری، تثبیت ایده و در صورت لزوم ثبت شرکت و کسب هویت حقوقی فراهم میشود، به نحوی که به متقاضیان کمک میکند تا ریسکهای دوره رشد کاهش یابد. هسته های فناوری در صورت موفقیت میتوانند پس از طی مراحل پذیرش در مراکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شوند.
تیمهای متقاضی متشکل از تعدادی دانش آموخته با زمینه کاری مشخص که در صدد تشکیل یک شرکت مستقل حقوقی و ایجاد یک حرفه در زمینهای هدفمند باشند هستههای فناوری تعریف میشود.
پذیرش هسته فناوری توسط شهرک، براساس ملاکهای زیر انجام میشود:
مرکز رشد مرکزی است تحت مدیریت متخصصان حرفه ای که با ارائه خدمات حمایتی پیوسته و قابل دسترس و ارائه مشاورههای لازم، در راستای ایجاد و توسعه حرفه های جدید توسط فن آفرینان در قالب شرکتهای دانش بنیان خصوصی در جهت توسعه اقتصادی فعالیت میکند. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با داشتن مرکز رشد جامع فناوری، مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و مرکز رشد تخصصی فولاد، مرکز رشد رسانه و هنر، مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان ،اطلاعات و مشاورههای ضروری و نیز خدمات و تجهیزات مناسب برای رشد و ارتقای واحدهای فناوری نوپا را ارایه مینماید.
ترکیب نیروهای همکار و سهامداران واحد:
۳-۱.حداقل دو نفر اعضای تمام وقت
۳-۲.حداقل یک نفر کارشناس خبره و یا محقق با سابقه پژوهشی و یا اجرایی در زمینه تخصصی فعالیت واحد(مشاور یا موسس)
هدف: بنای یک کسب و کار با تبدیل ایده به محصول یا ارتقای آن .....
پارک علم و فناوری استان اصفهان- شیخ بهایی به عنوان اولین پارک جامع فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در مساحتی بالغ بر ۵/۳۶ هکتار و در مجاورت دانشگاه صنعتی اصفهان واقع شده است. این پارک با بهره مندی از مزایای قانونی مناطق آزاد دارای امکانات خاص جهت استقرار واحدهای فناور رشد یافته در ساختمانهای فن آفرینی، اراضی پارک و مجتمع های تجاری سازی فناوری می باشد.
شرکتها در پارک علم و فناوری شیخ بهایی در دو بخش ساختمان های چند مستاجره و اراضی پارک پذیرش می شوند. پذیرش این شرکت ها در شورای پذیرش و ارزیابی بر اساس بررسی مدارک متقاضی، بازدید از فعالیت های شرکت و برگزاری جلسات مصاحبه صورت می پذیرد.
ارایه خدمات عمومی شامل:
مراکز رشد فناوری
توضیحات
مدیریت مراکز رشد فناوری مرکز رشد جامع فناوری، زیر مجموعه معاونت توسعه فناوری شهرک میباشد و وظیفه نظارت و هدایت واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد را جهت بهرهمندی از بستر حمایتی ایجاد شده برعهده دارد. شاخص فعالیتهای مدیران و کارشناسان این مرکز ارائه خدمات حمایتی و هدایتی نظیر برگزاری جلسات ارزیابی دورهای، بررسی منحنی رشد، آشکار نمودن نقاط قوت و ضعف، تلاش برای رفع مشکلات علمی- سازمانی واحدهای فناور، کمک به تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی واحدهای فناور، برگزاری جلسات انتقال تجربه با دعوت از مدیران موفق صنعت، ایجاد ارتباط میان واحدهای فناوری و سازمانهای دولتی و غیردولتی مرتبط و ... میباشد.
مخاطبین مرکز رشد جامع فناوری را شرکتها و مؤسسات فنی و مهندسی، تولیدی و خدماتی دانش بنیان، مراکز تحقیق و توسعه مستقل یا وابسته به شرکتهای صنعتی تشکیل می دهند. این مجموعه ها متقاضیان مرکز رشد را تشکیل می دهند. این متقاضیان را می توان در گروههای زیر دستهبندی نمود:
مراکز رشد مقدماتی
توضیحات
مراکز رشد و پارکهای فناوری از بازیگران اصلی در مباحث نوآوری و فناوری در کشور میباشند که از دو دهه گذشته، حمایت از توسعه فعالیت و رشد شرکتهای دانشبنیان را دنبال میکنند. حمایت از ایجاد و شکلگیری شرکتهای دانشبنیان نوپا از برنامههای جدی مراکز رشد فناوری میباشد که بخشی از این برنامه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در مرکز رشد مقدماتی پیگیری میشود.
مرکز رشد مقدماتی شهرک از مهر ماه سال ۱۳۸۰ با پذیرش ۶ هسته فناوری شروع به کار کرد و تا دی ماه ۱۳۹۴ بالغ بر ۵۰۰ هسته موفق به پذیرش و استقرار در دوره رشد مقدماتی شهرک شدهاند.
دوره رشد مقدماتی برای متقاضیان راهاندازی کسب و کارهای دانشبنیان یک فرصت زمانی برای کسب آمادگی جهت ورود به مرکز رشد میباشد. در این دوره امکان آشنایی کارآفرینان با بازار، تکمیل تیمکاری، تثبیت ایده و در صورت لزوم ثبت شرکت و کسب هویت حقوقی فراهم میگردد به نحوی که به متقاضیان کمک میکند تا ریسکهای کسب و کار کاهش یابد. زمان این دوره شش ماه است. تیمهای متقاضی حضور در دوره رشدمقدماتی، هستههای فناوری نام دارند. هر هسته متشکل از تعدادی فارغ التحصیلان دانشگاهی با زمینه فعالیت مشخص هستند که درصدد تشکیل یک شرکت مستقل حقوقی و ایجاد یک کسب و کار دانشبنیان میباشند. شرکتهای نوپا در صورت موفقیت به کسب شرایط لازم و پس از طی مراحل پذیرش، میتوانند به مدت سه سال در مرکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر گردند.
پذیرش هسته فناوری توسط شهرک، براساس ملاکهای زیر صورت میگیرد:
تذکر: افرادی که دانشجو، عضو هیات علمی دانشگاه، کارمند یا دارای شغل دوم و مشمول خدمت وظیفه هستند پاره وقت محسوب میشوند.
حمایت های عمومی
متقاضیان برای ارایه و پیگیری درخواست پذیرش در دوره رشد مقدماتی شهرک میبایست به دفتر جذب و پذیرش شهرک (به آدرس اصفهان، بلوار دانشگاه صنعتی اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ساختمان شیخبهایی، دفتر جذب و پذیرش و با شماره تماس ۳۳۸۷۳۳۷۵-۰۳۱) مراجعه نمایند. درصورت پذیرش هسته در دوره رشد مقدماتی محل استقرار هر هسته یکی از موارد زیر میباشد که در حال حاضر ساختمان اصلی رشد مقدماتی، ساختمان نیرو میباشد و همچنین امکان استقرار در مراکز رشد مقدماتی اقماری (نجف آباد و شهرضا) و مراکز رشد تخصصی (مرکز هنر و کشاورزی) وجود دارد. متقاضیان حضور در دوره رشد مقدماتی شهرک درخصوص اطلاع از شرایط تعیین محل استقرار خود میتوانند با دفتر جذب و پذیرش هماهنگی نمایند.
آدرس ساختمان ابوریحان: اصفهان - فلکه دانشگاه صنعتی - بلوار دانشگاه صنعتی - شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان - ساختمان ابوریحان - مرکز رشد مقدماتی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان – شماره تماس ۳۳۹۳۱۰۳۵-۰۳۱
آدرس مرکز رشد تخصصی هنر: اصفهان- خیابان طیب - خیابان سرلت - نبش کوچه خلیلی (کوچه شماره ۶)- کد پستی: ۸۱۳۶۷۱۵۱۹۵ - تلفن: ۳۲۳۷۴۴۹۷-۰۳۱ نمابر: ۳۲۳۷۴۴۹۷-۰۳۱
آدرس مرکز رشد تخصصی کشاورزی: اصفهان - بلوار کشاورز- ابتدای اتوبان ذوب آهن- قبل از پل یزد آباد- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان- مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منایع طبیعی شماره تماس: ۳۷۸۸۵۴۶۱-۰۳۱
پارک علم و فناوری
توضیحات
تعریف پارک علم و فناوری :
پارک علم و فناوری استان اصفهان به عنوان اولین پارک جامع فناوری ایران در سال ۱۳۸۶موفق به اخذ موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد. موقعیت استثنایی استان اصفهان در مرکز کشور، حضور موثر صنایع بزرگی نظیر صنایع فولاد، نفت و پتروشیمی، صنایع نیروگاهی، صنایع دفاعی، سیمان و پلیاکریل و پتانسیل بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی سبب شده است هدف اصلی این پارک که افزایش ثروت در منطقه از طریق ارتقاء فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکتهای دانشبنیان حاضر در پارک میباشد، به بهترین شیوه ممکن تحقق یابد. کلیه تاسیسات زیربنایی پیشبینی شده در اراضی پارک شامل شبکه برق، فیبرنوری، آب شرب و گاز و همچنین کلیه معابر و جادههای دسترسی در سال ۹۱ تکمیل و توسط شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذار در اراضی پارک مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
در حال حاضر پارک علم و فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از نظر موقعیت فیزیکی شامل پارکهای زیر میباشد:
پارک علم و فناوری شیخبهایی: پارک علم و فناوری شیخبهایی به مساحت 40 هکتار از نقطه نظر فضاهای تخصیصی دارای ۱۵۰ پلاک مجزا در اراضی و ۹۴ واحد مستقل درساختمانهای چند مستاجره (MTB) میباشد. متراژ پلاکها از۴۰۰ تا ۳۲۰۰ متر مربع متغیر و دارای موقعیتهای شمالی و جنوبی با قابلیت تجمیع پلاک میباشد.
پارک علم و فناوری ابوریحان : پارک علم و فناوری ابوریحان به مساحت 21 هکتار از نقطه نظر فضاهای تخصیصی دارای 84 پلاک مجزا در اراضی میباشد. متراژ پلاکها از5۰۰ تا 45۰۰ متر مربع متغیر و دارای موقعیتهای شمالی و جنوبی با قابلیت تجمیع پلاک میباشد.
در پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از نظر زمینه فعالیت چهار پارک تخصصی به شرح زیر تعریف و فعال میباشند:
الف) پارک تخصصی نفت،گاز، پتروشیمی و انرژی: پارک علم و فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی در راستاي رسالت خود در رفع نيازهاي صنایع از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی با اتكا به توان و پتانسيل شاخص ايجاد شده در حوزه صنعت نفت توسط شركتهاي فناور عضو، با ایجاد و راهاندازي پارک تخصصي نفت، گاز، پتروشيمي و انرژي تلاش نمود بستر مناسبی را برای ایجاد و رشد شرکتهای فناور در حوزه صنایع نفت فراهم سازد. در این مسیر به منظور همراستايي با صنعت و بهرهگيري از حمايتهاي ويژه مادي و معنوي وزارت نفت تفاهمنامه همكاري مشترك ايجاد و توسعه فناوريهاي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي با وزارت نفت با هدف همافزايي در بسترسازي توسعه و تجاريسازي محصولات و خدمات فناورانه مورد نياز صنعت نفت را در سال 1398 منعقد کرد و در خرداد سال 1400 به عنوان پردیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت فعالیت خود را ادامه داد.
ب) پارک تخصصی فولاد و صنایع فلزی : با هدف حمایت از فناوریهای صنعتساز، توسعه کمی و کیفی واحدهای فناور و همچنین توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان و تکمیل زنجیره تامین در صنعت فولاد، پارک تخصصی فولاد و صنایع فلزی متشکل از 4 کارگروه تخصصی استخراج و معدن، هوشمند سازی، فلزات غیر آهنی و مواد پیشرفته در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه اندازی شده است.
ج) پارک تخصصی کشاورزی و محیط زیست: مجموعه ای از شرکتهای عضو شهرک با فعالیتهای تخصصی و یا بازار هدف مشابه و نزدیک به هم در حوزه های صنایع و نهاده های کشاورزی، دام، طیور و آبزیان و همچنین آب و محیط زیست می باشد که زیر نظر پارک علم و فناوری شیخ بهایی اداره می شود.
د) پارک تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات: پارک تخصصی ICT شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از پارکهای تخصصی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با هدف ایجاد زیرساخت های لازم برای کمک به رونق اقتصاد دانایی محور از طریق کمک به شکل گیری واحدهای فناور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و حمایت از تولید و توسعه محصولات وخدمات مرتبط با حوزه فناوریهای تحول آفرین در انقلاب صنعتی نسل 4 توسط بخش خصوصی و با بهرهگیری از تجربه راهاندازی اولین مرکز رشد تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور فعالیت خود را آغاز نموده است.
حوزههای فناورانه دارای اولویت در این پارک تخصصی عبارتند از:
رايانش اجتماعي (Social Computing)
رايانش موبايل (Mobile Computing)
رايانش ابري (Cloud Computing)
تحليل داده (Data Analytics)
اينترنت اشيا (IOT)
امنيت فضاي سايبر Cyber security
هوش مصنوعي Artificial Intelligence (AI)
5G and enhanced connectivity
واقعيت افزوده و واقعيت مجازي Augmented reality and virtual reality
بلاك چين Blockchain
محاسبات لبه edge computing
مدیریت طرحهای پژوهشی، فناوری
توضیحات
واحد مدیریت طرح های پژوهشی و فناوری بعنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه معاونت توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است که ماموریت حمایت از توسعه محصول و بازار واحدهای فناور مستقر در شهرک از طریق ارائه انواع مختلف حمایتها در زمینههای تجاریسازی تولیدات (محصول،خدمات)، ارائه حمایتهای مالی مختلف، و همچنین حمایت از اجرای پروژههای مختلف اجرایی و پژوهشی واحدهای فناوری مستقر را برعهده دارد. این واحد ضمن برقراری ارتباط با صنایع و سازمانهای مختلف، زمینه رشد فعالیتهای فناورانه واحدهای فناوری مستقر در شهرک را از طریق تضمین کیفیت این فعالیتها، نظارت، بازاریابی و حمایت مالی فراهم میکند.
به طور کلی مخاطبینی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در تعامل با واحد مدیریت طرح های پژوهشی و فناوری میباشند را میتوان در ۵ دسته خلاصه نمود:
مدیریت اداری ومالی
توضیحات
مدیریت اداری ومالی زیرمجموعه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع بوده و مسوولیت برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی، نظارت، کنترل و اجرای کلیه امور مربوط به نیروی انسانی، خدماتی و اداری، عملیات مالی، حسابداری، حسابرسی و امور قراردادها را با توجه به مقررات و ضوابط برعهده دارد.
اهم اقدامات اجرایی
به طور کلی فعالیت های مدیریت اداری و مالی را می توان در ۴ بخش زیر طبقه بندی نمود:
دفتر فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی
توضیحات
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای انجام رسالتهای خود برای جذب واحدهای فناوری مستقل و یا وابسته به سازمانها و صنایع کشور و نیز واحدهای علمی و پژوهشی بینالمللی، جهت توسعه فعالیتهای خود باید از فضایی جدید، مدرن و جذاب برخوردار باشد. بر این اساس طرح جامع شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در زمینی به وسعت ۵۲۰ هکتار تهیه شده است. در تقسیمات شهری شهرک، هر یک از پارکهای علمی به عنوان "واحد همسایگی کار و پژوهش" و هر یک از محدودههای مسکونی در قالب "واحد همسایگی سکونت" تعریف شده که در جانمایی این مجموعههای خرد، این واحدها با عملکردهای متفاوت به صورت لایه لایه در جوار هم قرار میگیرد و خدمات در سطوح مختلف در مفصلها و محورهای پیونددهنده این حوزههای متفاوت با هم جانمایی شده است. در نهایت شهرک دارای ۵ تا ۱۰ پارک علمی کوچک و بزرگ خواهد بود.
دفتر فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی زیر نظر معاونت اجرایی مسوولیت برنامهریزی، سازماندهی، کنترل و اجرای کلیه امور فنی و عمرانی را با توجه به ضوابط مربوطه عهدهدار است.
اداره امور عمومی و مدیریت شهری
توضیحات
اداره امور عمومی و مدیریت شهری در راستای اهداف اصلی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان (مبتنی بر کمک به ایجاد شرکتهای دانش بنیان، تجاری سازی نتایج تحقیقات جهت ایجاد راهکار مناسب برای رفع مشکلات صنایع و دست یابی به فناوری های مورد نیاز و نهایتا کمک به منظور کاهش ریسک ناشی از ورود به بازار از طریق افزایش تجربه و دادن فرصت برای تبدیل مجموعه های کوچک به واحدهای اقتصادی معتبر در بازار) به منظور حمایت از شرکت های دانش بنیان و ایجاد فضای کاری مطلوب اقدام به پشتیبانی خدمات عمومی و نگهداری فضاهای اداری و شهری در غالب بخش های ذیل می نماید.
جهت تکریم ارباب رجوع و ایجاد رضایت مندی بیشتر خواهشمند است کلیه واحدهای فناور و بخش های ستادی جهت هرگونه انتقاد، پیشنهاد و یا درخواست خدمات از طریق سامانه ارتباط با مشتریان (CRM) اقدام نمایند.
مدیریت امور حقوقی و قراردادها
توضیحات
مدیریت امور حقوقی و قراردادها به عنوان زیرمجموعه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع مسئولیت انعقاد قراردادهای فی مابین شهرک و اشخاص حقیقی و حقوقی، برگزاری مناقصات، صدور ضمانتنامههای اداری و همچنین پیگیری مسائل حقوقی شهرک و ارائه مشاوره و راهنمایی به واحدهای فناور مستقر در شهرک و واحدهای مختلف ستادی در امور حقوقی و قضایی را بر عهده دارد.
گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات
توضیحات
گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرمجموعه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع بوده و وظیفه آن ایجاد زیرساخت مناسب شبکه و ارائه سرویس های سخت افزاری و نرم افزاری به واحدهای فناور مستقر در شهرک و همکاران ستادی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان می باشد.
شهرک با همکاری شرکت مخابرات استان اصفهان اقدام به راه اندازی سرویس تانوما بر بستر فیبر نوری با حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و قابلیت ارائه سرویس تلفن در بستر فیبر نوری کرده است. برای بهرهبرداری از سرویس مذکور وجود مودم با قابلیت اتصال به فیبرنوری، امکان اتصال به صورت wifi، چهار پورت شبکه و ارائه دو خط تلفن بر روی آن لازم بود که این مودمها توسط شهرک خریداری و در دفاتر شرکتها نصب شده است.
به منظور افزایش کیفیت و همچنین سهولت کاربران جهت خرید سرویس اینترنت ، شرکت ایرانگیت با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی ، اقداماتی همچون ایجاد سرویس های جدید با سرعت بالاتر، امکان پرداخت آنلاین هزینه سرویس و شارژ اتوماتیک سرویس اینترنت را انجام داده است
امکان استفاده از سرویس پست الکترونیک شهرک برای کلیه موسسات توسط آدرس اختصاصی به نام همان شرکت وجود دارد و واحد های فناور دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان می توانند با ارسال درخواست به واحد پشتیبانی واحدهای فناوری نسبت به درخواست فعال سازی پست الکترونیکی به نام واحد در سرور پست الکترونیکی شهرک اقدام نمایند.
نکته : کلیه پست های الکترونیکی به صورت استاندارد ****-co@istt.irدر اختیار واحدهای فناور قرار خواهد گرفت.
این سرویس به دو صورت عمومی و اختصاصی امکان ذخیره و به اشتراک گذاری فایل ها را برای شرکت ها و سازمان بر روی شبکه داخلی و اینترنتی بوجود آورده است که سرویس های ذخیره سازی شهرک بر دو نوع است سرویس FTP با دسترسی عمومی و امکان ارائه فضای ذخیره سازیFTP و Web Client با دسترسی اختصاصی.
سازمان ها، واحدهای فناور و شرکت های خصوصی که تاکنون برای دسترسی به منابع اطلاعاتی خود ناگزیر از میزبانی سرور در خارج از کشور بوده اند اکنون می توانند سرور اختصاصی خود را در داخل ایران، در مرکز داده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با کیفیت و امنیت بالا و مطابق با جدیدترین استانداردهای جهانی نگهداری کنند. در این مرکز تمام تجهیزات مشتری در محیطی مناسب و فضای اختصاصی به گونه ای نگهداری و حفاظت می شود که افراد غیر مجاز امکان دسترسی به این تجهیزات را نداشته باشند.
امروزه با بوجود آمدن بستر های مجازی امکان استفاده بهینه از سخت افزار بوجود آمده و مرکز داده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تکیه بر این تکنولوژی امکان ارائه سرورهای مجازی بر روی سرورهای مستقر در مرکز داده شهرک علمی و تحقیقاتی و بر اساس استانداردهای روز فراه نموده است. لذا شرکت های دانش بنیان می توانند بجای تقبل هزینه های اضافی جهت راه اندازی و نگهداری سرورهای اختصاصی می توانند از این سرویس مرکز داده استفاده کنند.
وب هاستینگ Web Hosting یا میزبانیوب در واقع اجاره فضا بر روی شبکه اینترنت، جهت نگهداری فایلها و دادههای سایت میباشد.به عبارت دیگر بستر اصلی استفاده از یک وب سایت را فراهم می کند که با توجه به امکانات سخت افزاری و ارتباطی موجود در مرکز داده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امکان ارائه سرویس میزبانی وب با قابلیت اطمینان بالا به شرکت های مستقر و دیگر متقاضیان این سرویس وجود دارد. از جمله مزیت های سرویس هاستینگ شهرک امکان دسترسی با سرعت بالا از طریق شبکه محلی شهرک به پنل مدیریتی سایت جهت بروز رسانی و پشتیبان گیری سریع می باشد
با توجه به ارتباطات شبکه و سخت افزارهای موجود در مرکز داده شهرک علمی وتحقیقاتی امکان ارائه سرویس های پردازش های موازی از جمله انواع سرویس های پردازش گرافیکی و دیگر پردازش های مبتنی بر شبکه در این مرکز وجود دارد.
مرکز داده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اتصال به دو مرکز مخابراتی استان و همچنین شبکه دانشگاه صنعتی اصفهان بستر مناسبی را جهت ارائه انواع سرویس ها به موسسات مستقر در شهرک و دیگر نقاط استان برای شرکت های سرویس دهنده خدمات ارتباطی و دیگر سرویس دهنده های فن آوری اطلاعات فراهم نموده که با توجه به امکانات Co-Location ذکر شده برای این مرکز داده و ظرفیت ارتباطی موجود با شبکه مخابرات امکان ارائه کلیه سرویس های دیتای مخابرات از جمله سرویس های زیر از طریق این مرکز وجود دارد :
پشتیبانی واحدهای فناوری
توضیحات
مدیریت پشتیبانی واحدهای فناوری به منظور کاهش هزینههای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان تازه تأسیس و افزایش توان مدیریتی برای راهاندازی و اداره آنها اقدام به فراهم نمودن و ارائه مجموعه خدمات تخصصی و عمومی نمودهاست. به دلیل بهرهگیری مشترک شرکتها و مؤسسات دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از خدمات مذکور ضریب بهرهوری استفاده از خدمات افزایش یافته و هزینههای شرکتهای بهرهبردار خدمات، کاهش قابل ملاحظهای خواهد داشت و این عامل در بدو راهاندازی موجب افزایش توان مدیریتی میشود. مهمترين خدماتی که توسط مدیریت پشتیبانی واحدهای فناوری ارائه میشود شامل: تخصیص فضای اداری و کارگاهی، اعتبارات و حمایتهای مالی، پیگیری تسهیلات قابل ارائه، کتابخانه، جذب، پذیرش و نظارت بر عملکرد شرکتهای ارائه دهنده خدمات تخصصی با ارزش اقزوده بالا است.
اداره توانمندسازی واحدهای فناوری
توضیحات
اداره توانمندسازی واحدهای فناوری به عنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه معاونت پشتیبانی فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میباشد که اهم وظایف و مسئولیتهای آن به شرح زیر می باشد:
مدیریت پشتیبانی فنی و تخصصی
توضیحات
پشتیبانی تخصصی و ارایه خدمات آزمایشگاهی پیشرفته از ملزومات تحقیقات علمی و کاربردی است. بسیاری از مؤسسات تحقیقاتی و محققان به شکل وسیعی به دسترسی به تجهیزات تحقیقاتی و ابزارهای آزمایشگاهی وابسته میباشند.
بخش فنی و تخصصی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان توسعه گروهی از آزمایشگاههای پیشرفته و مورد نیاز در منطقه را در دستور کار خود قرار داده است. در این رابطه انتظار میرود این سرمایه گذاری بتواند به پویایی هرچه بیشتر و تسریع در توسعه فعالیتهای علمی و آزمایشگاهی و رسیدن به اهداف تحقیقاتی شرکتها و مؤسسات نوپای خصوصی بیانجامد.
سیاست بخش فنی و تخصصی در جهت عدم سرمایه گذاری موازی بر تجهیزات و دستگاههای پیشرفته که در سطح دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی منطقه است قرار دارد. از طرف دیگر نوع تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی عموماً در گرایشها و زمینههای تخصصی اولویتدار و با توجیه فنی اقتصادی تهیه شده است.
آزمایشگاههای تخصصی و امکانات فنی و تخصصی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با هدف انجام پژوهشهای کاربردی مؤسسات در فرآینددستیابی و انتقال فناوریهای نوین، تست و ارزیابی محصولات با ارزش افزوده، افزایش بهرهوری صنعتی و نیز راه اندازی بخشهای صنعتی نوین ایجاد شده است. اهم وظایف و مسوولیتهای بخش فنی و تخصصی عبارتند از:
استفاده از خدمات فنی تخصصی در مجموعه آزمایشگاهها برای عموم کاربران شامل مؤسسات مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکتها و مؤسسات دولتی و خصوصی، صنایع فعال در زمینههای فنی و مهندسی و نیز پژوهشگران دانشگاهی تحت موازین آزاد است.
مجموعه آزمایشگاههای تخصصی شهرک شامل آزمایشگاههای زیر است: