دستیابی به آینده ترسیم شده در سند چشمانداز بیست ساله کشور بویژه رسیدن به جایگاه نخست علم و فناوری در منطقه، مستلزم نگرش صحیح به موضوع نوآوری و فناوری است. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با درک اهمیت شکلگیری اکوسیستم نوآوری و فناوری و همچنین ضرورت برنامهریزی مناسب در این حوزه تلاش کرده است با تهیه و تصویب برنامههای پنجساله راهبردی، سیاستها و روشهای نیل به این هدف مهم را، همراستا با برنامههای توسعهای کشور مدون و عملیاتی کند.
تدوین برنامههای پنجساله شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان عملاً از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و اولین برنامه (۱۳۹۰-۱۳۸۶) با رویکرد توسعه فیزیکی و فراهم نمودن زیرساختهای لازم برای استقرار شرکتها و موسسات فناوری در اراضی شهرک به تصویب هیات امنا رسید و خوشبختانه طی آن سالها، ساختمان مستقل مرکز رشد مقدماتی (ساختمان امید)، مجتمع تجاریسازی فناوری، ساختمان فنآفرینی یک و ساختمان فنآفرینی دو بهرهبرداری شد و توانست فضای کاری مناسبی را برای فعالیت شرکتها و موسسات دانشبنیان فراهم کند. همچنین زیرساختها و تاسیسات زیربنایی مورد نیاز با حمایت ارزشمند مسئولین وقت استان به نحو مطلوبی فراهم شد و شرکتهای فناور را به سرمایهگذاری در اراضی شهرک ترغیب کرد. البته توسعه فیزیکی شهرک پس از برنامه پنج ساله اول با همان روند ابتدایی دنبال شده که رشد و توسعه کنونی مرهون مسیر ترسیم شده در آن برنامه بوده است.
دومین برنامه پنجساله شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان (۱۳۹۶-۱۳۹۲)، حمایت از فناوریهای صنعتساز، توسعه کمی و کیفی واحدهای فناور و همچنین توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان را هدفگذاری کرده بود که احداث و شکلگیری بیش از ۷۰ صنعت و خط تولید مبتنی بر فناوریهای ایجاد شده در شهرک نتیجه رویکرد برنامه دوم بوده است. علاوه بر این استقرار قریب ۵۰۰ واحد فناوری در شهرک که بسیاری از آنها توانستهاند محصولات و خدمات خود را به جامعه عرضه کنند، بیانگر اجرای صحیح دومین برنامه پنجساله شهرک است.
از ابتدای سال ۱۳۹۶ فرآیند تدوین سومین برنامه راهبردی شهرک (۱۴۰۱-۱۳۹۷) آغاز شد. تشکیل کمیته راهبری تدوین برنامه، برگزاری جلسات کارشناسی با حضور صاحبنظران و اخذ نظرات کارشناسی اکثر ذینفعان شهرک منجمله مسئولان ملی و استانی، روسای قبلی شهرک، مدیرانعامل واحدهای فناور موفق و مدیران و کارشناسان شهرک برخی از اقداماتی است که جهت این امر انجام شد. رویکرد اصلی سومین برنامه راهبردی شهرک، بینالمللیسازی شرکتها و موسسات دانشبنیان مستقر از طریق توسعه صادرات محصولات و خدمات آنها است و البته حفظ روند موفق برنامههای گذشته نیز در این برنامه دیده شده است.
چشمانداز، ماموریت و اهداف کلان پیشبینی شده در سومین برنامه راهبردی مصوب شهرک (۱۴۰۱-۱۳۹۷) به شرح زیر میباشد:
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال ۱۴۰۱ سازمانی خواهد بود: دست یافته به جایگاه نخست در خلق نوآوری و توسعه فناوری در منطقه جنوب غرب آسیا (خاورمیانه)
براساس وظایف پیشبینی شده برای شهرک در اساسنامه مصوب و همچنین بررسیهای کارشناسی انجام شده، بیانیه ماموریت شهرک به شرح زیر ارائه میشود.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سازمانی است الگو و مرجع در ایجاد و توسعه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری که از طریق:
در سومین برنامه راهبردی شهرک ۵ هدف کلان راهبردی به شرح زیر تعیین شده است:
لازم به ذکر است ذیل ۵ هدف کلان راهبردی فوق، مجموعاً ۲۲ هدف بخشی و ۱۲۷ برنامه عملیاتی (اقدام) در نظر گرفته شده است.