به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، توليد علم زماني مثمر ثمر خواهد بود كه بتوان از آن در بخشي از جامعه استفاده كرد اما گاه محصولات آزمايشگاهي خوبي توليد ميشوند در حالي كه به دليل غيرقابل استفاده بودن در صنعت در اثر شرايط مختلف، عملاً ناكارآمد تلقي ميشوند. با توجه به اهميت اين موضوع، وجود مكانيسمي براي تبديل محصولات آزمايشگاهي و دانشگاهي به محصول قابل توليد صنعتي در مقياس انبوه ضروري است.
در همين راستا يك شركت فناور اصفهاني به نام شركت مهندسي طراح فرآيند كيا مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با شناسايي اين مکانیسم خلأ موجود را پر كرده است.
مهدي رضازاده، مديرعامل شركت مهندسي طراح فرآيند كيا، با اشاره به اين مهم گفت: اين شركت كه در سال 1391 تأسيس شده است، به صورت تخصصي خدمات مهندسي و توسعه دانش فني و تكنولوژي را ارائه ميدهد. خدمات اين شركت از مرحله بررسي دانش در سطوح آزمايشگاهي و امكانسنجي تا تبديل آن به يك فرآيند صنعتي و تأسيس يك كارخانه براي توليد آن ادامه دارد. جامعه هدف اين كار ميتواند صنايع پاييندستي يا مصرفكنندگان نهايي باشد.
وي افزود: در طي مدت فعاليت اين شركت، پروژههاي مختلفي در حوزههاي پتروشيمي و محيط زيست انجام شده كه از اين بين ميتوان به تصفيه پساب بسيار آلاينده پتروشيمي كارون به وسيله توليد دانش فني و تحت عنوان «تصفيهخانه جامع پتروشيمي كارون» يا «مهندسي تفصيلي واحد توليد كاتاليست زيگلرناتا مجموعه رجال» اشاره كرد. اين مجموعه به دليل قابليتهاي خود، قادر به طراحي كامل يك كارخانه پتروشيمي است و تلاش ميكند فرآيند PDH را با يك دانش فني داخلي بوميسازي كند.
مديرعامل شركت مهندسي طراح فرآيند كيا، با اشاره به زنجيره توليد اظهار كرد: حلقه چند مرحلهاي تبديل دانش به فناوري و رسيدن به صنعت در ايران متأسفانه با مشكل مواجه است. خدمت اصلي ما پر كردن خلأ موجود در اين حوزه و رساندن محصول كاربردي آزمايشگاه به كارخانههايي با ارزش چند صد يا چند هزار ميلياردي است. به دليل همين ارزش بالاي فناوري، كارفرمايان معمولاً ترجيح ميدهند يك فناوري را از خارج از كشور خريداري كنند. از سوي ديگر شركتهاي دانشبنيان نيز به دليل مشكلات مالي، تجاريسازي و كسب گواهيها يا مجوزات مختلف نميتوانند محصول خود را به صنعت برساند و به همين دليل پس از مدتي فعاليت خود را متوقف ميكنند. شركت كيا با پر كردن اين خلأ، از يكسو نياز صنعت را بر قيمتهاي بسيار مناسب (يك دهم و حتي كمتر) رفع ميكند و از سوي ديگر مانع ورشكستگي و توقف شركتهاي دانشبنيان ميشود.
رضازاده افزود: براي مشتري، دو عامل سابقه شركت مهندسي واسط و قابليت استفاده محصول يا دانشفني در صنعت حائز اهميت است. در همين راستا اين شركت با اقدامات مختلفي از جمله توليد صنعتي محصول در مقياس كوچك در راستاي اغناي سرمايهگذاران صنعتي، ارتباط ميان اين دو بخش مهم زنجيره را برقرار ميكند.
وي ادامه داد: با توجه به قابليتهاي خدماترساني اين شركت، صادرات خدمات فني مهندسي به كشور عراق نيز در كارنامه آن وجود دارد. از آنجا كه استانداردهاي پتروشيمي، نفت و پالايشگاهي ايران سختگيرانه و از اين حيث بسيار جلوتر از آسياي شرقي و حتي برخي از كشورهاي اروپايي هستيم، امكان صادرات خدمات فني مهندسي در اين حوزه به كشورهاي اطراف وجود دارد. بايد توجه داشت كه در حوزه دانشبنيانها، بخش خدمات بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
گفتني است شركت مهندسي طراح فرآيند كيا به صورت مستقيم و غيرمستقيم 80 نفر از فارغالتحصيلان دانشگاهي و متخصصان داخلي را به كار گرفته تا علاوه بر اشتغالزايي براي جوانان متخصص ايراني، نياز صنعت را به نحوه مناسبي برآورده كند.
تعداد بازدید : ۳۷۸ تاریخ: 1401/08/23
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
تسهیل سرمایهگذاری برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در مرکز فناوری کشور دنبال میشود
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همراهی رئیس شهرک، از نمایشگاه ت…ششمین همایش ملی فیلتراسیون برای بررسی راهکارهای نوین در صنایع پتروشیمی
ششمین همایش ملی فیلتراسیون فردا و پس فردا، دوم و سوم اردیبهشت ماه، با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پ…