به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ظهر امروز سهشنبه یکم آذرماه، اعضای شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به همراه مسئولان ارشد اداره کل صمت استان، از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بازدید و با مسئولان ارشد این شهرک دیدار کردند.
در این رویداد هادی ادیب، عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، اظهار کرد: این صندوق بر اساس اساسنامهای که در سال 1398 به موجب احکام دائمی برنامههای توسعهای حمایت از صنایع پیشرفته و روشهای مختلف تأمین مالی بر عهده این صندوق گذاشته شده است، به شرکتهای فعال در این حوزه خدمات مختلفی ارائه میدهد.
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته گفت: در این صندوق علاوه بر پرداخت تسهیلات با نرخ ترجیحی، ضمانتنامههای مختلفی برای شرکتهای فعال در زمینه خدمات فنی و مهندسی پیشرفته صادر میشود که از بین آنها میتوان به ضمانتنامه حسن انجام تعهدات و فرآیند ارجای کار اشاره کرد. صدور سایر ضمانتنامهها هم در دست طراحی است. به طور کلی میتوان محورهای اصلی خدمات این صندوق را «اعطای تسهیلات مالی»، «صدور ضمانتنامهها»، «ارائه خدمات کارشناسی»، «سرمایهگذاری غیر مستقیم خطرپذیر» و «بیمههای تخصصی از طریق شرکتها و مؤسسات بیمهای مرتبط» معرفی کرد.
ادیب ادامه داد: زمینههای حمایتی این صندوق هم مواردی شامل «خرید، انتقال، جذب و توسعه فناوریهای پیشرفته»، «آموزشهای تخصصی کوتاهمدت»، «خدمات مهندسی و طراحی»، «طرحهای تولیدی و خدماتی نیمهساخت صنعتی و انبوه»، «شرکت در مناقصات، همایشها و نمایشگاههای داخلی و خارجی»، «مطالعات و تحقیقات اعم از بنیادی، کاربردی و توسعهای»، «ایجاد زمینههای لازم برای اطلاعرسانی، تدوین، انباشت و اشاعه دانش فنی»، «گسترش همکاریهای فنی و اقتصادی بینالمللی و ارتقا صادرات» و «جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی» است.
وی اظهار کرد: نکته مهم دیگر، ایجاد صندوقهای تخصصی در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر در فرابورس است. در این راستا فرایند تأسیس اولین صندوق با عنوان الکترونیکم تا یک ماه دیگر تکمیل میشود و صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع پیشرفته در آن به صورت غیرمستقیم در طرحهای سرمایهگذاری مشارکت خواهد داشت.
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته گفت: منابع این صندوق از ردیفهای مختلف بودجه از جمله بند «ن» تبصره 7 قانون بودجه تأمین میشود. بنابراین منابع صندوق دولتی است و بر اساس چارچوب حاکمیتی مشخص شده مصرف میشود. سقف تسهیلاتی که به شرکتها پرداخت میشود بر اساس آخرین مجمع عمومی برگزار شده 15 میلیارد تومان است که پس از ابلاغ صورت جلسه، قابل اجرا خواهد بود. باید توجه داشت که طرحهای جدید بر اساس سقف جدید پذیرش میشود و نرخ تسهیلات پرداختی از 5 تا 15 درصد (میانگین 10 تا 11 درصد) است.
ادیب افزود: پرداخت تسهیلات به خریدار در قالب لیزینگ و تولید بدون کارخانه و همچنین پرداخت تسهیلات ویژه برای تجهیز آزمایشگاه تخصصی مرجع، اخذ تأییدیههای داخلی و بینالمللی، آموزشهای تخصصی کوتاهمدت و مواردی از این قبیل توسط این صندوق انجام میشود. مدت بازپرداخت تسهیلات مذکور یک تا سه سال و تضامین مورد نیاز شامل چک، سفته با بیمه، وثیقه ملکی، ضمانتنامه بانکی و اوراق مشارکت است.
وی خاطرنشان کرد: اولویت پرداخت تسهیلات برای افزایش تولید، تعمیق تولید داخل، جایگزین واردات، ایجاد اشتغال، صادرات، توسعه فناوریهای نوین و تحقیقات است. به علاوه باید توجه داشت که یکی از تفاوتهای مهم این صندوق با سایر صندوقهای موجود در کارمزد کمتر نسبت به سیستم بانکی و همچنین بلوکه نشدن وجه برای صدور ضمانتهای مورد نیاز متقاضیان است.
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته گفت: شرکتهای خصوصی متقاضی باید در حوزه صنایع پیشرفته فعال باشند. پیچیدگی محصول و فرآیند تولید آن، ارزشافزوده بالا، طول عمر محصول و نیروی انسانی با تحصیلات تکمیلی و دانشی از جمله مشخصههای صنایع پیشرفته است.
ادیب خاطرنشان کرد: دفتر نمایندگی استانی این صندوق در اداره کل صمت اصفهان قرار دارد و متقاضیان برای دریافت اطلاعات بیشتر و تکمیلی، علاوه بر سایت این صندوق میتوانند به دفتر نمایندگی آن هم مراجعه کنند.
احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز اظهار کرد: با گذر زمان از دهه 50 تا 80 میلادی، نحوه توسعه نیز از تولید به علم تغییر کرد. در توسعه مبتنی بر تولید، سرمایه، نیروی کار ماهر و واحدهای تولیدی و صنعتی به عنوان پیشران و دانشگاههای مهندسپرور، آموزشگاههای فنیوحرفهای، شهرکهای صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی به عنوان ساختار این نوع توسعه مطرح بود در حالی که در روش توسعه مبتنی بر دانایی، نوآوری، نیروی انسانی کارآفرین و همچنین واحدهای تحقیق و توسعه و شرکتهای کوچک و متوسط به عنوان پیشرانها و دانشگاههای کارآفرین، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و مناطق ویژه علم و فناوری به عنوان ساختارها مطرح هستند.
وی افزود: امروز شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بیش از 13 هزار و 800 میلیارد تومان گردش مالی، بیش از 5075 میلیارد تومان فروش محصولات و خدمات، بیش از 2080 میلیارد تومان قراردادهای پژوهشی و فناوری، بیش از دو هزار محصول تجاریسازی شده، بیش از 8280 نیروی انسانی شاغل و بیش از 54 میلیون دلار صادرات خدمات و محصولات دانشبنیان فناور دارد.
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: امروز 8 مرکز رشد علم و فناوری، 2 پاک علم و فناوی، 5 پارک تخصصی و همچنین 5 مرکز نوآوری و شکوفایی ذیل شهرک علمی و فناوری اصفهان مشغول به فعالیت هستند.
یزدیان تصریح کرد: آموزش، مشاوره، راهبری و هدایت در جنبههای مختلف کسبوکار فناورانه و شرکتسازی دانشبنیان، تأمین فضای اداری، کارگاهی، آزمایشگاهی، توسعه و تجاریسازی فناوری، حمایت بلاعوض، خدماتی و توانمندسازی، صدور مجوز فناوری، حمایتهای دانشبنیان، معافیتهای مالیاتی، گمرک، ارتباط با صنعت، رفع نیازهای فناورانه اعلامی صنعت، قرارداد با صنعت و ارائه راهکار به صنعت بخشی از خدمات این شهرک به شرکتهای دانشبنیان و فناور است.
وی با تکید بر نقش مهم شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ایجاد اشتغال گفت: هزینه ایجاد اشتغال در این شهرک برای یک فارغالتحصیل دانشگاهی یک سوم کل کشور است. این در حالی است که با تأسیس هر کسبوکار در این شهرک 10 تا 15 شغل جدید ایجاد میشود و نرخ موفقیت شرکتهای نوپا در آن هم 75 درصد است.
در پایان روحاله میرزا امیری، دبیر منطقه علم و فناوری استان اصفهان، هم به عنوان نماینده شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در این استان معرفی شد.
تعداد بازدید : ۲۴۶ تاریخ: 1401/09/01
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
تسهیل سرمایهگذاری برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در مرکز فناوری کشور دنبال میشود
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همراهی رئیس شهرک، از نمایشگاه ت…ششمین همایش ملی فیلتراسیون برای بررسی راهکارهای نوین در صنایع پتروشیمی
ششمین همایش ملی فیلتراسیون فردا و پس فردا، دوم و سوم اردیبهشت ماه، با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پ…