• رنگ‌و طعم‌دهنده‌های فراسودمند فریِر، سلامتی را به ارمغان می‌آورد

  • ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۰
یکی از افزودنی‌های مهم و پرکاربرد در صنایع غذایی، رنگ‌دهنده‌ها و طعم‌دهنده‌ها هستند. این نوع افزودنی امروزه به صورت گیاهی و شیمیایی تولید می‌شود که استفاده از نوع شیمیایی در بلندمدت می‌تواند باعث بروز بیماری شود. اهمیت سلامتی این محصول باعث شده تا یک شرکت دانش‌بنیان اصفهانی که از سال 1391 تاکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر است، به تولید رنگ‌دهنده‌ها و طعم‌دهنده‌های طبیعی (گیاهی) مواد غذایی بپردازد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، یکی از افزودنی‌های مهم و پرکاربرد در صنایع غذایی، رنگ‌دهنده‌ها و طعم‌دهنده‌ها هستند. این نوع افزودنی امروزه به صورت گیاهی و شیمیایی تولید می‌شود که اگرچه از نظر کاربرد مشابه است اما استفاده از رنگ‌دهنده‌ها و طعم‌دهنده‌های شیمیایی در بلندمدت می‌تواند باعث بروز بیماری شود. اهمیت سلامتی این محصول باعث شده تا یک شرکت دانش‌بنیان اصفهانی که از سال 1391 تاکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر است، به تولید رنگ‌دهنده‌ها و طعم‌دهنده‌های طبیعی (گیاهی) مواد غذایی بپردازد.

مسعود تقوی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فریِر، در همین خصوص اظهار کرد: رنگ‌دهنده‌های طبیعی فریر از منابع طبیعی یعنی گیاهان تولید می‌شود و در صنایع غذایی و حتی آشپزی‌های خانگی کاربرد دارد. تولید چیپس، پاپ کورن، نوشیدنی‌ها و پخت کیک از جمله بخش‌هایی است که از رنگ‌دهنده‌ها و طعم‌دهنده‌ها استفاده می‌کنند.

وی افزود: مزیت استفاده از رنگ‌های گیاهی، سالم بودن و نداشتن زیان رنگ‌های شیمیایی است. رنگ‌دهنده‌های شیمیایی در بلند مدت باعث بیش فعالی کودکان، افسردگی، آسم و بیماری‌هایی این دست می‌شود در حالی که رنگ‌دهنده‌های طبیعی به عنوان یک محصول فراسودمند نه تنها چنین مشکلاتی ندارد، بلکه به دلیل گیاهی بودن، بعضا خاصیت پزشکی دارد و به منظور تقویت عمومی بدن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فریِر ادامه داد: از سوی دیگر رنگ‌دهنده‌های شیمیایی بعضا در واکنش به گرما و دما، به اجزای سازنده خود تجزیه می‌شوند. از آنجا که این اجزا از خانواده هیدروکربن‌های بَنزِنی است، این واکنش، ضرر رنگ‌دهند‌ه‌های شیمیایی را افزایش می‌دهد در حالی که رنگ‌های طبیعی فریر چنین مشکلی ندارند و در واکنش به دمای بالا تنها ممکن است شدت رنگشان کاهش یابد. پروانه بهداشتی ساخت، گواهی ایزو 9001 و 22000 و همچنین گواهی حلال از جمله گواهی‌های این محصول است. تقوی خاطرنشان کرد: رنگ‌دهنده‌های طبیعی فریر در رنگ‌های مختلفی چون نارنجی، سبز کلروفیل، مشکی، قهوه‌ای و زرد در بازار وجود دارد.

وی گفت: شرکت دانش‌بنیان فریر علاوه بر رنگ‌دهنده‌های طبیعی، حدود 13 نوع طعم‌دهنده پودری مختلف نیز تولید می‌کند که همانند رنگ‌دهنده‌های طبیعی از سلامتی بیشتری برخوردار و مقرون به صرفه‌تر از نمونه‌های خارجی موجود در کشور است. طعم‌دهنده‌های کچاپ، پیاز جعفری و سرکه نمکی از جمله این طعم‌دهنده‌های پودری است.

شایان ذکر است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت اجرایی خود را نزدیک به سه دهه است که به طور جدی با راه‌اندازی اولین مرکز رشد در کشور و با هدف حمایت و هدایت شرکت‌های فناور نوپا که ایده‌های نوآورانه و فناورانه داشته و امکانات لازم جهت عملیاتی نمودن را ندارند، آغاز کرد و به عنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و نهایتا تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش کرده است. هم اکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بیش از 640 واحد فناور مستقر بوده و برای بیش از 8400 نفر نیز اشتغال پایدار ایجاد شده است.

تعداد بازدید : ۲۵۰      تاریخ: 1401/10/10

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت