به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پیش رویداد سرمایهگذاری با موضوع «محورهای نوآورانه پیشرفت در منطقه شرق اصفهان» و با محوریت ایجاد مشاغل جایگزین در منطقه شرق اصفهان به ویژه در حوزه «کشاورزی و امنیت غذایی» و «آب، پساب و محیط زیست» در این شهرک برگزار شد.در ابتدای این رویداد پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم و پخش سرود ملی احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار کرد: این شهرک به عنوان نقطه تمرکز فناوریهای استان اصفهان در زمینههای مختلف اعم از صنعت، مدیریت، هنر و کشاورزی یکی از رسالتهای خود را کمک به رفع نیازها و مشکلات موجود به کمک فناوری میداند.
وی افزود: در همین راستا شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در بهار سال جاری، قراردادی با شرکت شرکت رویش نوین نصیر ایرانیان به منظور شناسایی ظرفیتهای شهرک در توسعه منطقه شرق به امضا رسید. از آنجا که حل چالشهای کشور برای این شهرک بسیار اهمیت دارد، آماده است تا از تمام ظرفیتهای خود برای این مهم استفاده کند.قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز گفت: درباره توسعه منطقه شرق اصفهان همه توان و ظرفیت موجود را باید به کار گرفت تا حداقل مشکلات و چالشهای موجود در این بخش کاهش یابد. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در همین راستا از همه ظرفیتهای خود بهره خواهد برد.
آب منبعی محدود با مصارف گسترده است
بابک صفاری، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز اظهار کرد: درباره منطقه شرق لازم است ریشه مشکلات را شناسایی و حل کرد. در اروپا یک خانوار فعال در حوزه کشاورزی برای تامین حداقل نیازهای خود به 1500 تا دو هزار متر زمین کشاورزی نیاز دارد.وی افزود: دلیل این مسئله هم کاملاً واضح است. به دلیل ارزان بودن قیمت آب در ایران، هزینه محصولات ایرانی در کشورهای همسایه بسیار ارزان بوده و در واقع نشان میدهد قیمت محصولات کشاورزی ایران عملا در بازار جهانی منفی است. در واقع ما در مورد چیزی (آب) صحبت میکنیم که هر چه بیشتر تولید کنیم باز هم از نظر قوانین اقتصادی با محدودیت مواجه هستیم.
بررسی اقتصاد منطقه شرق اصفهان
مسعود داداشی، مدیرعامل شرکت رویش نوین نصیر ایرانیان، در بخش دیگری از این رویداد اظهار کرد: منطقه شرق اصفهان امروزه به یکی از دغدغههای استان تبدیل شده به همین دلیل تلاش شد با شناسایی ظرفیتهای موجود در دستگاههای مختلف استان، برنامهای جامع و ترکیبی به منظور توسعه منطقه شرق اصفهان تهیه شود.وی با بیان اینکه فرآیند اجرایی این مطالعات شامل بررسی اسناد بالادستی، مصاحبه با ادارات دولتی، مردم و مسئلهیابی میدانی با همراهی نخبگان بود، اظهار کرد: بررسی سیر تحولات منطقه شرق اصفهان نشان میدهد صنعتی شدن این منطقه طی دهه ۷۰ اگرچه اشتغالزایی برای این منطقه را به دنبال داشته است اما با افزایش بارگذاری در بالادست زایندهرود به دلیل افزایش جمعیت، توسعه صنعت و مواردی از این قبیل، مشکلاتی را نیز برای این منطقه به وجود آورده است.مدیرعامل این شرکت گفت: برآورد میشود حدود ۲۰ هزار نفر در بخش کشاورزی منطقه شرق مشغول به کار باشند. ابن تعداد باعث میشود علیرغم وجود کم آبی، کشاورزی یکی از بخشهای با اشتغال بالا در این منطقه شناخته شود. نکته دیگر در این حوزه عدم رشد قابل توجه گلخانهها در این منطقه است. البته حدود۳۰۰ واحد آبزیپروری در ورزنه تشکیل شده که با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکنند. این در حالی است که آمار بیکاری در کوهپایه به شدت پایین اما نرخ مهاجرت بالاست. صنعت نساجی هم یکی از صنایع کهن منطقه است.داداشی افزود: 51 درصد کسبوکارهای منطقه شرق اصفهان در حوزه کشاورزی، 2 درصد در بخش معدن، 25 درصد در بخش خدمات و 22 درصد در بخش صنعت فعال است. وجود ۱۶۰ واحد بازیافت پلاستیک در رامشه، صنایع سنگین در سجزی، پرورش قارچ در جرقویه سفلی و سبزی خشککنی در بخش شاتور از جمله کسبوکارهای این بخش است.وی ادامه داد: بخش خدمات نظیر صنعت حمل و نقل با مبدأ هرند و تخمین ۵ هزار شغل در حوزه حمل و نقل سنگین، گردشگری به صورت نقطهای اما در حال رشد و کسبوکار جدید آجیلپزی در دستجرد و براآن نیز در نوع خود قابل توجه است. قالیبافی تقریبا در این بخش از بین رفته و با کاهش حجم دامپروری و تولید صنایع دستی، عملا نرخ مشارکت زنان در اقتصاد این بخش کاهش یافته است.
پیشنهادهایی برای توسعه شرق
مدیرعامل شرکت رویش نوین نصیر ایرانیان تصریح کرد: به طور کلی میتوان محورهای اقتصادی شرق اصفهان را صنایع سنگین، صنایع غذایی و شیمیایی، نساجی، گیاهان دارویی، صنایع دستی و راه آهن در کوهپایه، کشاورز، شیلات، گردشگری و کشت گلخانهای در منطقه ورزنه، بازیافت و ضایعات، پرورش قارچ، دام عشایری، نساجی، کشت صیفیجات و نشا کرفس، آجیلپزی و تولید ظروف روحی در جرقویه، کشاورزی به عنوان شغل عمده، صنعت در قالب شهرکهای صنعتی، حملونقل سنگین، سبزی خشککنی، صنایع غذایی نظیر آرد، باغات و فرآوردههای لبنی در هرند و کشاورزی، دامداری، باغداری، کشت گلخانهای، ویلاسازی، قالیبافی و مشاغل خدماتی در اصفهان دانست.
داداشی اظهار کرد: مسایل اساسی منطقه شرق بر اساس 5 شاخص فرامحلی بودن، فراگیری، فوریت، مطالبه و اراده مردمی را بیکاری و کاهش تولیدات کشاورزی و دامداری ناشی از کم آبی، کاهش هویت مولد بودن نسل جدید، تضعیف سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، تضعیف فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی بانوان، کاهش کیفیت روابط خانوادگی و افزایش طلاق، آلودگی هوا ناشی از فرسایش بادی خاک، و مهاجرت ناشی از بیکاری در منطقه و توسعه صنعتی در سایر مناطق است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به پیشنهادهایی برای طرحهای بهبود منطقه شرق اصفهان اشاره کرد و گفت: رفع موانع تولید در چرخه تولید ماهی قزل آلا، اصلاح نژاد دام سبک، بهبود فرایند بازیافت، زنجیره ارزش گیاهان دارویی، تولید قارچ خانگی، پرورش شتر و شترمرغ و گسترش زنجیره ارزش آن، توسعه زنجیره ارزش محصولات جانبی دامی نظیر پشم و چرم، گسترش گلخانههای کشت نشا بذر و نهال، تولید چوب با فاضلاب و همچنین کشت زعفران در گلخانههای طبقاتی تنها بخشی از راهکارها برای توسعه این منطقه است.
گفتنی است در این برنامه سازماندهی شده و در راستای توسعه فناورانه و نوآورانه منطقه شرق اصفهان، شرکت فولاد مبارکه، شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه و همچنین شتابدهنده پیشرفت و آبادانی رستا مشارکت دارند.
تعداد بازدید : ۹۰۶ تاریخ: 1401/11/03
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
تسهیل سرمایهگذاری برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در مرکز فناوری کشور دنبال میشود
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همراهی رئیس شهرک، از نمایشگاه ت…ششمین همایش ملی فیلتراسیون برای بررسی راهکارهای نوین در صنایع پتروشیمی
ششمین همایش ملی فیلتراسیون فردا و پس فردا، دوم و سوم اردیبهشت ماه، با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پ…سرمایهگذاری برای تقویت تولید دانشبنیان؛ مهمترین راهبرد شهرک در سال جاری است
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای مدیران گفت: تقویت اقتصاد دانش…