به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، روح الله دهقانی فیروزآبادی با حضور در جلسه قرارگاه اقتصاد دانشبنیان استان اصفهان بر لزوم حمایت هدفمند از شرکتهای دانشبنیان و فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی تاکید کرد.
وی در این رویداد گفت: متاسفانه تجهیزاتی در کشور وجود دارد که برای فعالیت اقتصادی مقرون به صرفه باید 22 ساعت در شبانهروز فعال باشد اما تنها دو بار در ماه روشن میشود. برای عملکرد موثر تجهیزات دانشگاه بهتر است یک آزمایشگاه ویژه با حمایت دانشگاههای برتر استان تشکیل و فعالیت اجرایی آن به بخش خصوصی محول شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت اثربخشی فعالیتها گفت: سهم دانشبنیانها در کره جنوبی با 18 پارک علم و فناوری، 60 درصد است در حالی که همین سهم در ایران علیرغم وجود 70 پارک علم و فناوری 0.8 درصد است.
تمرکز حمایتهای معاونت علمی و فناوری برای حمایت از دانشبنیانهای اصفهانی
دهقانی فیروزآبادی افزود: اصفهان بیش از 10 درصد شرکتهای دانشبنیان و فناور کشور را در اختیار دارد که به زودی به 15 درصد افزایش مییابد. طبیعی است که حداقل 15 درصد حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این استان متمرکز شود. وجود و عملکرد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان قابل توجه است.
لزوم اصلاح مدل حکمرانی برای عملکرد مفید و موثر
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور گفت: از ابتدای سال آینده سیستم دانشبنیانها در کشور تغییر خواهد کرد و دستهبندی شرکتهای دانشبنیان بر اساس پارامترهای مختلف نظیر حوزه فعالیت شرکت، اندازه شرکت، میزان اشتغالزایی، فروش و گردش مالی از یک تا پنج ستاره خواهد بود. برای عملکرد موثر و مفید لازم است مدل حکمرانی خود را تغییر دهیم.دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: مجوزهای جدید شرکتهای دانشبنیان و فناور نیز به دستگاههای استانی نظیر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تفویض میشود و حمایتها نیز بر همین اساس خواهد بود.
حمایتهای بالادستی متناسب با تعداد دانشبنیانهای اصفهانی باشد
سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان، نیز در این نشست اظهار کرد: از آنجا که استان اصفهان پس از تهران بیشترین تعداد شرکتهای دانشبنیان و فناور را در خود جای داده، لازم است حمایت از این شرکتها نیز متناسب با این تعداد باشد.وی افزود: در مجموعه استانداری اصفهان نگاه عملیاتی بر اساس اولویتهای بخش خصوصی وجود دارد. یکی از نمودهای این مهم در جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی است که در آن یک جریان همافزا با نگاه به تقویت بخش خصوصی وجود دارد.
استاندار اصفهان گفت: به دلیل شرایط خاصی که در استان اصفهان به لحاظ محدودیت برخی منابع نظیر محدودیتهای آبی، خاکی و محیط زیست وجود دارد، اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانشبنیان به عنوان دو محور توسعه اقتصادی در استان مطرح است. قرارگاه اقتصاد دانشبنیان نیز به دلیل همین اهمیت تاسیس شده و در تلاش است تا این بخش را در استان رونق ببخشد.
وی تصریح کرد: استان اصفهان یکی از بهترین مکانها برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور است و از این حیث باید مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت و بخش خصوصی خوبی در اصفهان وجود دارد که باید با حمایت دولت، تقویت شود.
مالیات اصفهان برای اصفهان؛ توسعه زیرساخت فناوری
قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دبیر قرارگاه اقتصاد دانشبنیان استان، نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای تقویت اقتصاد دانشبنیان و رفع موانع موجود در این حوزه سه گروه کاری «حمایت از تشکیل و ایجاد شرکتهای دانشبنیان»، «رشد و پیشرفت شرکتهای دانشبنیان» و «تسهیل و رفع موانع تولید شرکتهای دانشبنیان» ایجاد شده و در حال فعالیت است.
وی افزود: اقدامات خوبی در این قرارگاه انجام شده که از جمله آنها میتوان به تاسیس شعبه ویژه امور قضایی مخصوص دانشبنیانها به منظور رفع چالش طولانیشدن فرآيند امورقضايي مرتبط با شرکتهای فناور و دانشبنيان اشاره کرد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قانون جهش تولید دانشبنیان گفت: با هدف جهتدهی حمایتهای مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانشبنیان، اعطای اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها و موسسات تولیدی و خدماتی معادل هزینه انجام شده برای فعالیتهای تحقیق و توسعه، کسر اعتبار مالیاتی فوق از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سالهای بعد، اعطای اعتبار مالیاتی حداکثر به میزان 30 درصد سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای پذیرفته شده در بورس در شرکتها و موسسات دانشبنیان و فناور و اعطای اعتبار مالیاتی معادل سرمایهگذاری غیر مستقیم شرکتهای پذیرفته شده در بورس در تاسیس یا افزایش سرمایه صندوقهای پژوهش و فناوری مود توجه قرار گرفته است.
مصلحی خاطرنشان کرد: در سرمایهگذاری و مشارکت شرکتهای سرمایهگذار با بخش دولتی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری (اعم از آزمایشگاه مرجع) در دانشگاهها، موسسات پژوهشی، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، هزینهکرد مرتبط با خرید زمین، ساختمان و یا احداث آن و هزینههای عمرانی از قبیل تسطیح، دیوارکشی، محوطهسازی، راهسازی و خرید خودرو در صورتی که مالکیت آن به دولت منتقل گردد به عنوان سرمایه گذاری مورد تایید است که فرصت خوبی برای رشد و توسعه زیرساخت فناوری استان به شمار میرود.
گفتنی است معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور پیش از این جلسه، از 3 محصول دانشبنیان شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان رونمایی کرد.
تعداد بازدید : ۱۰۵۷ تاریخ: 1401/12/06
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
تسهیل سرمایهگذاری برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در مرکز فناوری کشور دنبال میشود
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همراهی رئیس شهرک، از نمایشگاه ت…ششمین همایش ملی فیلتراسیون برای بررسی راهکارهای نوین در صنایع پتروشیمی
ششمین همایش ملی فیلتراسیون فردا و پس فردا، دوم و سوم اردیبهشت ماه، با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پ…سرمایهگذاری برای تقویت تولید دانشبنیان؛ مهمترین راهبرد شهرک در سال جاری است
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای مدیران گفت: تقویت اقتصاد دانش…