• عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اصفهان تشریح کرد:
  • شاخص‌های انقلاب صنعتی چهارم چیست؟

  • ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۱
عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اصفهان، شاخص‌های انقلاب صنعتی چهارم را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ایمان ایزدی در پنل تخصصی چشم‌انداز انقلاب صنعتی چهارم در صنعت فولاد که در حاشیه هفدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی برگزار شد، ضمن اشاره به جدید بودن انقلاب صنعتی چهارم و ذهنیت متفاوت افراد از آن، اظهار کرد: تاریخ تکنولوژی و صنعت به چهار دوره تقسیم می‌شد که شامل دوره پیش از صنعت جدید، دوره انقلاب صنعتی اول، انقلاب صنعتی دوم (سال ۱۸۷۰ و با ورود برق یه صنعت) و انقلاب صنعتی سوم (سال ۱۹۷۰ و ورود اتوماسیون دیجیتال) می‌شود و در حال حاضر نیز در دوره انقلاب صنعتی سوم قرار داریم.  


وی با بیان اینکه انقلاب به معنای تحولی جدید و ناگهانی است، افزود: از حدود ۱۰ سال پیش اصطلاحی تحت عنوان انقلاب صنعتی چهارم مطرح شد که دارای شاخصه‌های مختلفی است. یکی از این شاخصه‌ها، ابزارهای سخت‌افزاری هوشمند مانند حسگرهای هوشمند، تجهیزات پوشیدنی، تلفن همراه و ربات‌های دارای پردازنده است. شاخصه دیگر این حوزه، گستردگی ارتباطات محسوب می‌شود. 


عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد:  شاخص سوم این انقلاب، پراکندگی پردازنده‌ها است که به وفور در تمام سطوح یافت می‌شوند. شاخص چهارم این انقلاب نیز فراوانی داده و مباحث مربوط به بیگ دیتا  است و حجم بسیاری از داده‌ها در اختیار افراد و صنایع قرار می‌گیرد و مباحثی از جمله کلان‌داده‌ها، انتقال داده‌ها، ذخیره‌سازی و تحلیل داده در این حوزه جای دارد‌. 


وی ادامه داد: شاخص پنجم این انقلاب، هوش مصنوعی است که بر مبنای یادگیری رشد می‌کند و مباحثی از جمله یادگیری ماشین، بینایی ماشین، پردازش تصویر و پردازش صوت در این حوزه قرار می‌گیرند. یکی از چالش‌های هوشمندسازی ناآشنایی و پیچیدگی آموزش افراد محسوب می‌شود و این موضوع در صنایع از جمله صنعت فولاد، از ابتدا مطرح شده است.

تعداد بازدید : ۷۹۳      تاریخ: 1402/02/21

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت