• یکی از فن‌آوران حاضر در جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی تشریح کرد:
  • مدیریت و تحلیل طلای سفید؛ راهی برای کنترل ترافیک و افزایش رفاه شهروندان

  • ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
مدیر داده‌کاوی شرکت دانش‌بنیان سپهر شریف از مدیریت و تحلیل داده‌های ترافیکی در راستای کنترل ترافیک و افزایش رفاه شهروندان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، علیرضا صفرپور، با تاکید بر شناخته‌شده بودن جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در بنیاد نخبگان، اظهار کرد: دوربین‌های ترافیکی و نظارتی با هزینه‌های بسیار هنگفتی نصب و داده‌های دریافتی از آنها در پایگاه‌داده‌ای ذخیره می‌شوند که خود نیز دارای هزینه چند میلیون دلاری است، اما بهره‌برداری خاصی از آنها صورت نمی‌گیرد. 


وی با بیان اینکه از داده‌ها در عصر امروز، به عنوان طلای سفید یاد می‌شود و استفاده‌های بسیاری به خصوص از داده‌های ترافیکی می‌توان داشت، افزود: علم داده، در جهان رشد یافته و همچنان نیز در حال رشد یافتن است. می‌توان گفت ایران در سطح آغازین جهش علم داده قرار دارد و باید از این موقعیت، بهره‌وری مناسبی صورت گیرد. 


مدیر داده‌کاوی شرکت دانش‌بنیان سپهر شریف تصریح کرد: طرح‌های پیاده‌سازی شده در سراسر جهان، در شرکت سپر شریف مورد بررسی قرار گرفته است و ابتدایی‌ترین مرحله تمام طرح‌ها، جمع‌آوری داده‌ها و دومین مرحله، فشرده‌سازی داده‌ها است. 


وی ادامه داد: سامانه مدیریت و تحلیل داده‌های ترافیکی به عنوان طرح شرکت دانش‌بنیان سپهر شریف در سال جاری به این جشنواره ارسال شده که دارای پنج زیرسامانه است و دو مرحله مذکور، دو ماژول از سامانه ارائه شده را شامل می‌شود. 


صفرپور با بیان اینکه سامانه ارائه شده در این دوره از جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی، داده‌های خام را از دوربین‌های نظارتی و پلاک‌خوان دریافت، پردازش و در دیتای خود ذخیره می‌کند، گفت: در بخشی از این سامانه، تجمیع داده‌های پلاک‌خوان‌ها صورت می‌گیرد و بر اساس دیتاهای دریافتی، تحلیل‌هایی نظیر پیش‌بینی رفتارهای آینده، جانمایی دوربین‌ها و تشخیص خرابی‌ها انجام می‌شود. 


وی با بیان اینکه یکی از استفاده‌های این سامانه، اخذ عوارض توسط شهرداری‌ها است، اضافه کرد: با ثابت بودن عوارض اخذ شده، تغییری در ترافیک ایجاد نمی‌شود و به همین منظور شهرداری لندن از طرح LEZ استفاده کرده است. با استفاده از این طرح، نقاط پر ترافیک در شهر لندن شناسایی می‌شود و با هدف کاهش ترافیک، عوارض تردد در منطقه مذکور افزایش می‌یابد. 


مدیر داده‌کاوی شرکت دانش‌بنیان سپهر شریف اظهار کرد: در واقع با اجرایی شدن طرح LEZ در لندن، عوارض خودرویی که برای یک ساعت به یک منطقه وارد شده نسبت به خودرویی که تردد ۱۰ ساعته در منطقه مذکور داشته است، متفاوت خواهد بود. 


وی افزود: با استفاده از سامانه ارائه شده در جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی، ترافیک نقاط متعدد، تعداد خودروها و سرعت آنها، مورد بررسی قرار می‌گیرد و در راستای اجرای طرح ULEZ کمک‌کننده است. در حالت عادی به منظور جانمایی ادوات جدید، بررسی‌های بصری صورت می‌گیرد؛ در صورتی که بهترین حالت برای پیدا کردن بهینه‌ترین نقطه، استفاده از یک پلتفرم دارای هوش مصنوعی و این موضوع نیز یکی از موضوعاتی است که توسط داده‌کاوی انجام می‌شود. 


صفرپور با بیان اینکه بر اساس نتایج ثبت شده، اجرای طرح مذکور در شهر لندن منجر به کاهش ۲۰ درصدی ترافیک شده بود، تصریح کرد: هوش مصنوعی این سامانه به صورت شبانه روزی در حال جمع‌آوری اطلاعاتی همچون ترددهای خودرویی، نوع خودرو و ترددهای انسانی است و اطلاعات جمع‌آوری شده به منظور کنترل ترافیک و افزایش رفاه شهروندان استفاده خواهند شد. 


وی با اشاره به بازخوانی پلاک‌های دریافتی از پلاک‌خوان‌ها در یکی از ماژول‌های این سامانه، ادامه داد: فشرده‌ساز تصویر بدون افت کیفیت پلاک خودرو نیز از سایر ماژول‌های این سامانه است که توان فشرده‌سازی تصاویر ترافیکی تا اندازه یک پانزدهم را دارد. 


صفرپور با بیان اینکه فشرده‌ساز تصویر منجر به کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی هزینه سخت‌افزاری می‌شود، گفت: پنج زیرماژول این سامانه به طور کلی دارای سه تائیده دانش‌بنیانی، چهار مقاله علمی پژوهشی و پژوهش برتر سال ۱۴۰۰ است. 


وی با بیان اینکه هر شهر و کلان‌شهری نیازمند سامانه‌ای هوشمند به منظور مدیریت ترافیک است، خاطرنشان کرد: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است و اضافه کردن حضور و کسب رتبه در این جشنواره به رزومه شرکت‌ها، موضوعی حائز اهمیت محسوب می‌شود.

تعداد بازدید : ۴۹۴      تاریخ: 1402/02/23

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت