به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان،رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران گفت: با بهینهسازی فناوری در صنعت نیروگاهی کشور میتوان سالانه چند صد میلیون دلار در تولید و مصرف برق در کشور صرفهجویی کرد. همچنین با افزایش بهرهوری از طریق فناوری میتوان سالانه از اتلاف بیش از 30 میلیون تن محصول کشاورزی در سال جلوگیری کرد. این مقدار اتلاف میتواند شکم 16 میلیون نفر را سیر و در مصرف حدود 9 میلیارد متر مکعب آب صرفهجویی کند.
میرسامان پیشوایی درباره افزایش بهرهوری در صنایع از طریق استفاده از فناوریهای روز و جدید اظهار کرد: پایه بهرهوری نوآوری و تدبیر است. این نشان میدهد یک بال افزایش بهرهوری در زیست بوم فناوری و نوآوری قرار گرفته است. بر این اساس هرچه نفوذ فناوری در بخشهای مختلف افزایش یابد، بهرهوری نیز رشد خواهد کرد.
وی افزود: برای مثال در حوزه کشاورزی حدود 125 میلیون تن محصول در سال در کشور تولید میشود که حدود 25 درصد آن در طول زنجیره تلف میشود. طبیعی است اگر ما در حوزه فناوریهای بستهبندی، انبارداری، نگهداری محصول یا لجستیک بیشتر فعالیت داشته باشیم و در گام اول تنها 10 درصد از این 25 درصد اتلاف را کاهش دهیم، اتفاق بزرگی خواهد افتاد.
هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: با این 25 درصد میتوان 16 میلیون نفر را سیر کرد یا حدود 9 میلیارد متر مکعب در مصرف آب صرفجویی کرد. این اعداد نشان میدهد با استفاده از فناوری در محل درست، تاثیر فوقالعادهای در استفاده از منابع از طریق افزایش بهرهوری ایجاد خواهد شد.
پیشوایی درباره بازسازی تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت به وسیله فناوریهای به روز پیشرفته و ساخته شده توسط شرکتهای دانشبنیان و فناور به ویژه شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز گفت: اصفهان به واسطه سابقه طولانی در حوزه فناوری و با در اختیار داشتن اولین پارک علم و فناوری کشور، ظرفیت بسیار خوبی در زمینه فناوری در اختیار دارد. یکی از مشکلات موجود کشور در حوزه انرژی از جمله نفت و گاز، 2.5 برابر بودن شاخص شدت انرژی نسبت به متوسط جهانی است. طبیعتا یکی از مباحث جدی در این حوزه مبحث فناوری است.
وی ادامه داد: اگر نیروگاههای بخار گازی کشور را به فناوری سیکل ترکیبی مجهز کنیم، چند صد میلیون دلار در زمینه مصرف انرژی صرفهجویی خواهیم کرد. در حوزه دیگر میتوان اشاره داشت که اگر موتورهای فعلی کولرهای گازی را به موتورهای BLDC تبدیل کنیم میتوانیم بر اساس برآوردها، حدود 5 هزار مگاوات در مصرف برق طی فصل گرم تابستان صرفهجویی کنیم بنابراین ظرفیتهای بسیاری در این حوزه برای دانشبنیانها وجود دارد.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران گفت: آنچه اکنون در زمینه فناوری با آن چالش داریم، تجاریسازی و به بازاررسانی فناوریها است. در همین راستا سلسله رویدادهایی در سازمان ملی بهرهوری ایران با نام «نوآوری بهرهور» طراحی شد که ارتباط بین دستگاههای متولی و اکوسیستم دانشبنیان را تسهیل میکند. این مهم از طریق تسهیل صدور مجوزها یا پرداخت تهسیلات کم بهره عملیاتی میشود.
پیشوایی افزود: برای افزایش بهرهوری در این رویدادها نیز کمبهرهترین حوزههای موجود در دستگاههای اجرایی شناسایی و برای حل آنها رویدادهای ریورسپیچ برگزار میشود.
گفتنی است پاویون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن ۱۱/۱۰ نمایشگاههای بینالمللی تهران، غرفه ۵۶۰ پذیرای بازدیدکنندگان، متخصصان، کارشناسان و اصحاب محترم رسانه است.
تعداد بازدید : ۸۹۰ تاریخ: 1402/02/28
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
ششمین همایش ملی فیلتراسیون برای بررسی راهکارهای نوین در صنایع پتروشیمی
ششمین همایش ملی فیلتراسیون فردا و پس فردا، دوم و سوم اردیبهشت ماه، با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پ…سرمایهگذاری برای تقویت تولید دانشبنیان؛ مهمترین راهبرد شهرک در سال جاری است
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای مدیران گفت: تقویت اقتصاد دانش…مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…