• روایت آیین راه‌اندازی پردیس نوآوری و فناوری در سرزمین گل‌های سرخ

  • ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان با حضور مسئولان ارشد کشوری و استانی به صورت رسمی راه‌اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، آیین راه‌اندازی پردیس نوآوری و فناوری در شهرستان گلپایگان با حضور نماینده خوانسار و گلپایگان در مجلس شورای اسلامی، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی و جمعی از مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور این شهرستان برگزار و پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان به صورت رسمی راه‌اندازی شد.

در ابتدای این رویداد محمد رضا عسگریان، فرماندار گلپایگان، با تاکید بر اینکه راه‌اندازی پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان یک دغدغه جدی بود، اظهار کرد: یکی از مباحث مورد توجه مردم و مسئولان شهرستان گلپایگان در سال‌های اخیر با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان، تاسیس پردیس نوآوری و فناوری این شهرستان بود که یک دغدغه جدی به شمار می‌رفت.

وی افزود: این شهرستان در حوزه‌های خدماتی، صنعتی و کشاورزی ظرفیت‌های بسیاری دارد که اهمیت وجود چنین مرکزی را بیشتر می‌کرد. گلپایگان در موضوعات دانشگاهی با توجه به حضور چندین دانشگاه، ظرفیت خوبی در اختیار دارد که بر شدت اهمیت تاسیس پردیس فناوری و نوآوری می‌افزود.

فرماندار شهرستان گلپایگان ادامه داد: امروز خوشحالیم که در چنین ایام مبارکی با زحمات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به ریاست قاسم مصلحی، پردیس نوآوری و فناوری شهرستان گلپایگان راه‌اندازی می‌شود. در این مسیر چالش‌های مختلفی همانند صدور مجوز و اختصاص فضا وجود داشت که با تلاش‌های بسیار، پشت سر گذاشته شد.

عسگریان در نهایت از معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان درخواست کرد در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی استان به موضوع مصوبه انتقال مالکیت زمین پردیس نوآوری و فناوری از سازمان جهاد کشاورزی استان به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بپردازند.

نقش‌آفرینی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در اشتغال‌زایی و جلوگیری از مهاجرت جوانان

پس از فرماندار گلپایگان، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به ارائه مطالب خود پرداخت.

قاسم مصلحی ضمن معرفی این شهرک اظهار کرد: مقام معظم رهبری در بازدید از این شهرک در سال 1384 با دریافت اطلاعات از نحوه عملکرد و فعالیت آن به این محل علاقه‌مند شدند. اساسنامه شهرک نیز مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی افزود: تولید ثروت، تجاری‌سازی، اشتغال فارغ‌التحصیلان، علاقه‌مند کردن جوانان به کشور و جلوگیری از مهاجرت آنان از این طریق از جمله مواردی است که پایه‌گذار پارک‌های علم و فناوری ایران بر پایه اساسنامه خود به آن می‌پردازد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اعتماد صنایع و بخش خصوصی گفت: بر پایه این اعتماد، سرمایه‌گذاری بسیاری از سمت بخش خصوصی در شهرک انجام شده که مقدار آن 20 برابر سرمایه‌گذاری بخش دولتی و مهر تأییدی بر اعتماد بخش خصوصی به این مجموعه است. این مهم در نتیجه خدماتی نظیر آموزش مدیریت کسب‌وکارهای فناورانه و راهبری جوانان مستعد حاصل شده است.

مصلحی افزود: اولین مرکز رشد ایران، اولین پارک علم و فناوری کشور، نماینده مجمع جهانی یونسکو در ایران و عضویت در انجمن بین‌المللی پارک‌های فناوری آسیایی از جمله نقاط عطف در فعالیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به شمار می‌رود. وجود فناوری‌های صنعت‌ساز که به ایجاد صنعت از محل تولید فناوری اشاره دارد، نیز قابل توجه است.

وی ادامه داد: در حدود 700 شرکت دانش‌بنیان و فناور مستقر، جوانان نقش ویژه‌ای دارند و بنابراین شهرک عاملی برای ایجاد امید در میان جوانان محسوب می‌شود. حدود 9 هزار شغل با سهم بیش از 500 نفری فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری مسئله بسیار مهمی است که با فعالیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان محقق شده است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: در این شهرک تولید پاک یا تولید نمونه‌سازی انجام و تولید انبوه به شهرک‌های صنعتی منتقل شده است.

مصلحی خاطرنشان کرد: امروز این شهرک تنها به امیدآفرینی میان جوانان بسنده نکرده و با تأسیس زیرساخت‌هایی مانند کاوشکده فناوری و نمایشگاه دائمی راهیان پیشرفت، به فرهنگ‌سازی فناورانه میان کودکان و نوجوانان به عنوان نسل آینده فناوران کشور نیز پرداخته است. باید به این نکته توجه کرد که فعالیت‌‌های انجام شده باعث شد تا این شهرک در انجمن‌های بین‌المللی معتبری نظیر انجمن پارک‌های فناوری آسیایی یا کمیته‌ها و شوراهای تصیمیم‌ساز داخلی نظیر شورای برنامه‌ریزی استان اصفهان عضویت یابد.

رئیس پایه‌گذار پارک‌های علم و فناوری ایران ادامه داد: فعالیت فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر عامل مهم و نوینی در ثروت‌آفرینی به ویژه برای اقشار تحصیل کرده جوان است. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در این مسیر به ارائه فضا، حمایت مالی به شرکت‌ها، آموزش راهکارهای صحیح مدیریت کسب‌وکار، ارائه معافیت‌های مالیاتی و تسهیل صدور مجوزهای مرتبط می‌پردازد.

مصلحی ادامه داد: فعالیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در کنار همکاری سایر دستگاه‌های دولتی زمینه‌ساز توسعه و پیشرفت کشور خواهد بود.

وجود ظرفیت اشتغالزایی برای هزاران جوان تحصیلکرده در گلپایگان

در بخش دیگری از این رویداد، سید مسعود خاتمی، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: اقتصاد دانش‌بنیان در کشور یک موضوع بسیار حائز اهمیت است که به روش‌های به کارگیری دانش در اقتصاد اشاره دارد و از ابعاد عمیقی تشکیل شده است.

وی افزود: استفاده از متخصصین و فرهیختگان لازمه حرکت در این مسیر است. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هم با زحمات متولیان در این راستا یکی از افتخارات کشور محسوب می‌شود.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بخشی از چالش‌های پیش رو و تلاش‌های گسترده برای راه‌اندازی پردیس فناوری و نوآوری گلپایگان گفت: گلپایگان ظرفیت خوبی برای ایجاد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و فناورانه دارد و به همین درخواست‌های بسیاری برای ایجاد پردیس نوآوری و فناوری وجود داشت.

خاتمی ادامه داد: این شهرستان ظرفیت اشتغالزایی برای هزاران جوان تحصیلکرده را دارد و بنابراین باید بیش از پیش به این مجموعه توجه شود. امیدواریم پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان به مرکزی برای ایجاد اشتغال دانش‌بنیان بین شهرستان‌های اطراف تبدیل شود.

غنای سطح فناوری منطقه با اتصال دانشگاه، صنعت و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

در گام بعدی نوبت به سخرانی سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.

امید رضایی فر در آیین راه‌اندازی پردیس نوآوری و فناوری در شهرستان گلپایگان اظهار کرد: پردیس‌های فناوری، مراکز رشد و مراکز نوآوری اولین حلقه‌های اتصال مجموعه‌های دانشی به جامعه و صنعت در راستای رشد فناوری است. اتفاقی که در پردیس گلپایگان افتاده، احتمال زیاد بروز نتایج مثبت به دلیل زیرساخت‌های اجتماعی، صنعتی و سابقه بافت موجود در منطقه است.

وی افزود: هم‌جواری جغرافیایی نیز یک نیاز جدی برای حوزه صنعت و فناوری‌های مورد نیاز جامعه است. خوشبختانه این مرکز در استانی راه‌‌اندازی شده که یکی از موفق‌ترین و بزرگ‌ترین بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری را در خود جای داده است.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به ایجاد بزرگ‌ترین زیرساخت و شبکه زیست بوم فناوری و نوآوری در اصفهان طی 20 سال گذشته، از سال 1400 معاونت فناوری و نوآوری در وزارت عتف احیا شد. بیش از 90 درصد زیرساخت‌های فناوری و نوآوری کشور در فضای مجموعه پارک‌های فناوری، مراکز رشد و کارآفرینی تحت مدیریت مجموعه‌های دانشی واقع شده است.

رضایی فر خاطرنشان کرد: آنچه لازم است پردیس فناوری و نوآوری گلپایگان از ابتدای فعالیت خود به آن توجه کند، اتصال دانشگاه و صنعت است. این مسئله می‌تواند فرصت رشد بی‌نظیری را فراهم کند که با تجربه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، فضای منطقه از حیث دانش‌بنیانی و فناوری غنی شود.

وی افزود: باید با استفاده از قانون مهم و کارآمد جهش تولید دانش‌بنیان، می‌توان ظرفیت‌های بلااستفاده دستگاه‌های دولتی را در اختیار بخش دانش‌بنیان و فناورانه استان قرار داد. ترکیب صنایع بزرگ موجود در این منطقه با ظرفیت دانشگاه‌ها، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و سایر دستگاه‌های دولتی می‌تواند اتاق فکری با محوریت هم‌افزایی و توسعه در منطقه ایجاد کند.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به طرح دستیار فناوری اظهار کرد: این طرح زمینه ایجاد ارتباط کاری میان دانشجویان و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان فراهم می‌کند. امیدواریم این تجربه در استان‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

رضایی‌فر گفت: ظرفیت‌های مناسبی برای تسهیلات تبصره 18 و 16 در استان‌ها وجود دارد. امسال نیز توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شده که فرصت ویژه‌ای را برای این دسته از شرکت‌ها فراهم کرده است.

وی ادامه داد: توجه به مالکیت فکری طرح‌ها و ایده‌ها می‌تواند عاملی برای توسعه بیشتر کسب‌وکارهای فناورانه باشد. وزارت علوم و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نگاه ویژه‌ای به این حوزه دارند و برای توسعه بیشتر آن می‌کوشند.

وظیفه پردیس‌های فناوری، هدایت نوآوری‌های فناورانه به سمت تجاری است

در نهایت معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان به بیان اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان و راه‌اندازی پردیس فناوری و نوآوری گلپایگان پرداخت.

امیررضا نقش اظهار کرد: وجود اتفاقاتی نظیر راه‌اندازی این مرکز در شهرستان‌های استان اصفهان رخداد بسیار مثبتی است. گلپایگان دومین شهرستان استان محسوب می‌شود که پردیس نوآوری و فناوری را در ذیل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه‌اندازی کرده است.

وی افزود: توسعه منطقه‌ای زیست بوم فناوری امروزه نیاز کشور است. توسعه این زیست بوم یکی از پیشران‌های بسیار مهم و رکن اساسی در اقتصاد دانش‌بنیان است. بنابراین لازم است عناصر این زیست بوم متمرکز شود. اگر ما توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را به عنوان یک سیاست مهم و اولویت دار در کشور مطرح می‌کنیم، باید آن را از مراکزی مانند پردیس‌های فناوری و نوآوری آغاز کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان گفت: وظیفه پردیس یا پارک علم و فناوری هدایت نوآوری‌ها و فناوری‌ها به سمت تجاری‌سازی است. اکنون ایران رتبه 11 در کارایی نوآوری در جهان اما در شاخص پیچیدگی بازار در نوآوری در جهان رتبه 106 را داریم. باید علت این فاصله بررسی و اقدامات لازم برای اتصال فناوری به تولید انجام شود.

نقش افزود: گلپایگان ظرفیت صنعتی، کشاورزی و سرمایه‌های انسانی توانمندی در اختیار دارد که می‌تواند با کنار هم قرار گرفتن، مثلث دانشگاه، دولت و صنعت را مستحکم‌تر کند. وجود دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی متعدد در دل دانشگاه از یک سو و شاخص صنعت شهرستان از سوی دیگر فرصت خوبی برای این شهرستان ایجاد کرده است و می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد شغل برای نیروی تحصیلکرده باشد.

وی فزود: اگرچه در بهار 1402 نرخ بیکاری کل کشور تک رقمی و به 8.2 درصد رسید اما نرخ بیکاری میان تحصیل‌کردگان بیش از 27 درصد است. باید چنین فعالیت‌هایی در حوزه نوآوری و فناوری انجام شود تا تحصیلکردگان نسبت به تحصیل و دریافت مدارک دانشگاهی امیدوار شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیش از 15 درصد تسهیلات تبصره 16 به دانش‌بنیان‌ها اختصاص یافته و اصفهان نیز رتبه اول را از نظر پرداخت این تسهیلات به دست آورده است.

پس از پایان سخنرانی‌های مسئولان کشوری و استانی، پردیس فناوری و نوآوری گلپایگان به صورت رسمی راه‌اندازی شد. پس از آیین روبان‌چینی نیز حاضرین به بازدید از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه صنایع گلپایگان پرداختند.

شایان ذکر است پردیس فناوری و نوآوری گلپایگان ظرفیت استقرار 20 تیم و 10 شرکت دانش‌بنیان و فناور را دارد.

تعداد بازدید : ۶۷۷      تاریخ: 1402/04/22

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت