• در راستای کمک به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه امنیت غذایی؛
  • دفتر صنایع همکار دامپزشکی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه‌اندازی شد

  • ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
دفتر صنایع همکار اداره کل دامپزشکی استان در راستای کمک به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه امنیت غذایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه‌اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ارتباط دو جانبه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با دولت و نمایندگان‌ آن در استان‌ها یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در رشد کمی و کیفی این شرکت‌ها و در نهایت دستیابی به سهم بیشتر اقتصاد دانش‌بنیان در کشور محسوب می‌شود. در همین راستا شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با توجه به اهمیت «امنيت غذايي، آب و محيط زيست» زمینه‌ساز ارتباط موثر شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در این گروه با سازمان دامپزشکی کشور شد. بر این اساس دفتر صنايع همكار اداره كل دامپزشكي استان اصفهان با هدف ايجاد ارتباط موثر با بازار هدف و رفع پاره‌ای از موانع موجود در حوزه توليد دانش‌بنیان‌ها در این شهرک راه‌اندازی و آغاز به کار کرد. کمک به تکمیل مستندات، اطلاع‌رسانی در خصوص قوانین، پیگیری پرونده‌های دانش‌بنیان و فناور و همچنین همراهی واحدهای جدید مستقر در این شهرک از اهم اقدامات این دفتر خواهد بود. 


سید رضا موسوی، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در همین خصوص در نشست تخصصی آشنایی با ضوابط و مراحل دریافت پروانه تولید در سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه امنیت غذایی اظهار کرد: سازمان دامپزشکی که صدور مجوزهای حاکمیتی نظارتی را بر عهده دارد، مکلف است از تولید محصول توسط مجموعه بدون مجوز جلوگیری کند. بنابراین به همه واحدهای تولیدی دانش‌بنیان و فناور توصیه اکید می‌شود بدون مجوز رسمی اقدام به عرضه محصول به بازار نکنند. 


مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با توجه به حلقه مفقوده مشاوره و راهنمایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تصریح کرد: به دلیل همین خلا، لازم دیدیم به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک‌های علمی و فناوری و دانشگاه‌های استان متصل شویم تا بتوانیم از ابتدای عملیاتی شدن یک ایده و محصول در کنار آن‌ها قرار بگیریم و دانش‌بنیان‌ها را به مسیر درست راهنمایی کنیم. در همین راستا دفتر دبیرخانه هماهنگی امور تحقیقاتی، فناوری و دانش‌بنیان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان راه‌اندازی شد که وظیفه ارتباط با واحدهای دانش‌بنیان و فناور را بر عهده دارد. 


موسوی خاطرنشان کرد: گاهی به دلیل جدید بودن یک محصول، دستورالعمل و استانداردی وجود ندارد و تدوین دستورالعمل جدید هم‌ زمان بر خواهد بود. بنابراین لازم است ارتباط مناسبی بین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با اداره کل دامپزشکی استان اصفهان وجود داشته باشد. این ارتباط دریافت مشاوره و حمایت‌های موجود از سوی فناوران را تسهیل می‌کند. برای مثال در جدیدترین توافق صورت گرفته با سازمان دامپزشکی مقرر شد در صورتی که دستورالعملی برای حشره یا بندپایی ایجاد شد، برای موجود مشابه به صورت موقت به وسیله مشابه‌سازی مجوز موقت صادر و صادرات محصول تسهیل شود.  


مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان همچنین به ارائه پیشنهاداتی برای تسهیل فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور پرداخت و گفت: استفاده از ظرفیت آزاد واحدهای تولیدی دارای مجوز از سازمان دامپزشکی و فعالیت به صورت واحد پایلوت از جمله روش‌هایی است که شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند تا زمان دریافت کامل مجوز اصلی خود و آغاز فرآیند کامل تولیدی به صورت مستقل از آن استفاده کنند. 


موسوی در پایان با تأکید بر اولویت بودن پرونده‌های دانش‌بنیان و فناور خاطرنشان کرد: این اداره تمام تلاش خود را برای توسعه دانش‌بنیان‌ها به کار خواهد بست. 


در بخش دیگری از نشست، ظرفیت‌های شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و شرکت‌های مستقر در آن به ویژه واحدهای مستقر در پارک تخصصی امنیت غذایی، آب و محیط‌زیست تشریح و چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در زمینه دام و طیور به تفصیل بیان شد. 


گفتنی است پیشتر تفاهم‌نامه همکاری بین شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و اداره کل دامپزشکی این استان با موضوع «هدایت و توسعه واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان»، «توسعه بازار در حوزه‌های مرتبط با دامپزشکی، دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و صنایع وابسته» و «شناسایی موانع تولید و دست‌یابی به راهکارهای علمی و اجرایی برای رفع موانع و چالش‌های موجود» منعقد شده است.

تعداد بازدید : ۴۸۷      تاریخ: 1402/05/31

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت