• گام مهم یک شرکت فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان؛
  • ساخت کوره‌های بستر سیال در صنعت فولاد؛ ضامن بقای صنعت در 10 سال آینده

  • ۱۷:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
مدیرعامل یک شرکت فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به چالش صنایع فولادی در تامین مواد اولیه گفت: برای اینکه صنعت فولاد ایران بتواند طی 10 سال آینده به خوبی فعالیت کند، باید به استفاده از معادن هماتیتی روی آورد. با توجه به شرایط معادن هماتیتی در کشور، راه حل موجود استفاده از کوره‌های بستر سیال است که با کسب دانش فنی ساخت آن، برای اولین بار در کشور تولید می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر و استراتژیک که زمینه‌ساز توسعه سایر صنایع و محرک رشد اقتصادی است، همواره مورد توجه دولت‌ها قرار می‌گیرد. این صنعت امروزه در ایران با چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کند که یکی از مهمترین آن‌ها، تامین مواد اولیه به ویژه سنگ آهن است. 


نادر محمدیان، مدیرعامل شرکت برنا نانو آلومینیوم آزموده، در همین خصوص اظهار کرد: این شرکت که از سال 1398 تاسیس و در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شده است، در زمینه رسوب‌دهی انتخابی و پیرومتالورژی شامل تولید نانو اکسیدهای نیکل و کبالت یا ساخت کوره‌های بستر سیال  فعالیت می‌کند. 


وی با اشاره به چالش تامین مواد اولیه در صنعت فولاد، افزود: در ایران 229 معدن آهن وجود دارد که 30 معدن آن از نوع مگنتیتی است. بخش قابل توجهی از این تعداد نیز به دلیل مقادیر بالای گوگرد یا مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گیرد و یا با صرف هزینه‌های بالاتری قابل بهره‌برداری است.  


مدیرعامل شرکت برنا نانو آلومینیوم آزموده تصریح کرد: برای اینکه صنعت فولاد ایران بتواند طی 10 سال آینده به خوبی فعالیت کند، باید به استفاده از معادن هماتیتی روی آورد. برای این کار نیز راه حل‌های مختلفی برای وجود دارد که با توجه به شرایط معادن هماتیتی در کشور، یکی از راه‌حل‌ها استفاده از کوره‌های بستر سیال است. 


محمدیان ادامه داد: این کوره‌ها سنگ معدن‌های غیر مگنتیتی را به مگنتیت تبدیل و در مرحله بعد با اعمال یک جریان ضعیف مغناطیسی، آن را باطله جدا و به زنجیره تولید فولاد وارد می‌کند. دانش فنی ساخت این نوع کوره پیشتر در کشور وجود نداشت اما با تلاش بسیار زیاد متخصصان خبره برای اولین بار در شرکت برنا نانو آلومینیوم آزموده طراحی شد. 


وی خاطرنشان کرد: این کوره‌ها، پلنت‌های تکنولوژی هستند و بنابراین قیمت تمام شده در آن‌ها با ادبیات دیگری مطرح می‌شود. شرکت‌های خارجی فناوری ساخت این کوره‌ها را به ما منتقل نمی‌کنند و در شرایط خاص، تنها یک پلنت صنعتی متناسب با شرایط ایران را تولید و به فروش می‌رسانند. با این حال این پلنت فناورانه از نظر قیمت تمام شده حدود 30 درصد نسبت به نمونه‌های خارجی پایین‌تر است که با توجه به قیمت‌های بالای آن‌ها، این تفاوت در حد چندین میلیون یورو خواهد بود. 


شایان ذکر است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاکنون به عنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و نهایتا تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش کرده است. هم اکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حدود 700 واحد دانش‌بنیان و فناور مستقر هستند

تعداد بازدید : ۵۸۲      تاریخ: 1402/06/29

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت