به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، استفاده از گیاهان زینتی سالهاست که در کانون توجه ایرانیان قرار دارد. به طور کلی وجود گل و گیاه، طراوت را به خانهها هدیه میدهد. در همین خصوص یک شرکت فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، به تولید و پرورش گونههای خاصی از گلهای تزئینی پرداخته و هزینههای تولید را به نسبت واردات به اندازه قابل توجهی کاهش داده است.
فرزانه نادری، مدیرعامل شرکت فرداد نوین کشت مانا، در همین خصوص اظهار کرد: این شرکت که در سال 1399 تأسیس و در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شده است، در زمینه تولید گیاهان زینتی از طریق فناوری کشت بافت فعالیت دارد. ارکیده فالانوپسیس، سیمبیدیوم و مینیاتوری، آگلونما و سینینژیا از جمله محصولاتی است که این شرکت به تولید و پرورش آنها از این طریق میپردازد.
وی افزود: در حال حاضر تمرکز ما روی پرورش گیاه زینتی ارکیده است بازارپسندی بسیاری دارد و ملکه گیاهان زینتی محسوب میشود. این گیاه علاوه بر زیبایی، از ماندگاری بالایی نیز برخوردار است. علیرغم وضعیت این محصول در بازار، از حوالی سال 1397 واردات رسمی آن به کشور متوقف شده و پیش از آن هم برای واردات نشا این گیاه تا حدود 6 یورو نیز هزینه میشد. با توجه به امکان تولید این محصول در داخل کشور، فرآیند تولیدش در این شرکت آغاز و زمینه خروج ارز از کشور فراهم شد. در حال حاضر فروش هر نشا تولیدی این گیاه توسط فرداد نوین کشت مانا، برای مشتریان داخلی کمتر از نیم یورو هزینه دارد که نسبت به هزینه 6 یورویی یاد شده، 91 درصد کمتر است.
مدیرعامل شرکت فرداد نوین کشت مانا گفت: این گیاه خود قادر به تولید بذر نیست و این فرآیند باید به صورت دستی انجام شود. با توجه به شرایط گیاه، این فرآیند نیاز به مهارت خاصی دارد. این در حالی است که برای یکدست بودن گلها، فرآیند تولید گیاهان جدید باید از طریق بافت گیاه انجام شود. در همین راستا این شرکت موفق به تولید بذر گیاه ارکیده فالانوپسیس و پرورش آن بر اساس فناوری کشت بافت شده است.
نادری تصریح کرد: فناوری کشت بافت روشی است که با استفاده از آن، از طریق بافتهای یک گیاه نظیر برگ یا بذر و پرورش آن در یک محیط کشت منحصر به فرد، گیاهان جدید تولید میشود. معمولاً اگر از بافت برگ استفاده شود، حدود 10 جنینزایی مستقیم خواهیم داشت. باید توجه داشت که دستیابی به پروتکل تولید پرورش این گیاه به روش یاد شده، حاصل حدود 3 سال فعالیت پژوهشی در این شرکت است.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود اظهار کرد: گیاه سینینژیا که محصول دیگر این شرکت محسوب میشود، بومی آمریکای جنوبی است اما با توانمندی خود موفق به تولید بذر آن در داخل کشور شدیم. این گیاه علاوه بر اینکه یک گیاه زینتی محسوب میشود، جنبه دارویی نیز دارد و تلاش داریم روی هر دو جنبه آن کار کنیم. به دلیل وجود ترکیبات خاص، از سینینژیا برای درمان نوعی از مارگزیدگی یا کنترل تب استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت فرداد نوین کشت مانا خاطرنشان کرد: اگرچه این محصولات قابلیت صادرات دارد اما تاکنون تمرکز بر تأمین نیاز داخلی بوده و تلاشی برای صادرات آن انجام نشده است. فعالیتهای این شرکت تاکنون برای 11 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
اگرچه قیمت وارداتی نشا گیاه ارکیده تا سال 1397 به 6 یورو در هر واحد رسید در حالی که هزینه یورویی تولید فروش این محصول توسط شرکت ما کمتر از نیم یورو به ازای هر نشا است.
گفتنی است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حدود 700 شرکت دانشبنیان و فناور، علاوه بر تأمین نیازهای فناورانه صنایع، نقش ویژهای در کاهش بهای تولید محصولات در کشور داشته است.
تعداد بازدید : ۹۱۸ تاریخ: 1402/07/05
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
ششمین همایش ملی فیلتراسیون برای بررسی راهکارهای نوین در صنایع پتروشیمی
ششمین همایش ملی فیلتراسیون فردا و پس فردا، دوم و سوم اردیبهشت ماه، با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پ…سرمایهگذاری برای تقویت تولید دانشبنیان؛ مهمترین راهبرد شهرک در سال جاری است
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای مدیران گفت: تقویت اقتصاد دانش…مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…