• رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری:
  • محققان ایرانی باید بدون محدودیت با محققان سایر کشورها ارتباط داشته باشند

  • ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت توسعه فناوری و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان گفت: برای بازگشت به دوران اوج دانش و فناوری در ایران همانند قرن سوم هجری، باید دانشمندان و محققان ایرانی بدون محدودیت و در یک محیط پایدار با دانشمندان و محققان سایر کشورها تبادلات علمی داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شقایق حق جوی جوانمرد در آیین افتتاحیه رویداد تبادل تجربیات علمی و فناوری (SCIENCE STEP) اظهار کرد: قرن سوم هجری قمری یکی از دوره‌های طلایی در زمینه تحقیقات دانشمندان اسلامی بوده و بسیاری از دانشمندان مبدع و مکتشف برخی علوم مورد استفاده در عصر حاضر، در آن دوره ظهور کردند. 


 وی افزود: یکی از عواملی که باعث شد علم در آن دوران به این میزان گسترش یابد، وجود تبادلات بین‌المللی بود. ‌در واقع حضور دانشمندان یک کشور در کشورهای دیگر باعث توسعه دانش می‌شد. در آن دوران، ایران به عنوان مرکزی برای گسترش علم، نقش مهمی ایفا می‌کرد. این در حالی است که وجود تعاملات دانشمندان با سایر دانشمندان در ایران و توسعه علمی ناشی از آن، باعث انتقال فرهنگ ایرانی به سایر کشورها نیز می‌شد. اکنون سوال مهم این است که چگونه میتوان به آن دوران طلایی برگشت؟  


رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهور تصریح کرد: برای این کار باید با تمام کشورها بدون محدودیت تعامل داشته باشیم و در علوم خود از اصل نوآوری تبعیت کنیم. محققان ایرانی با محققان سایر کشورها باید در یک محیط پایدار تبادلات علمی داشته باشند.

 
حق جوی جوانمرد افزود: این علم پایه‌گذاری شده می‌تواند به نسل بعدی منتقل شود که دستاورد بزرگی است. ما امروز در بسیاری از علوم نظیر آب، پزشکی و نفت و گاز حرفی برای گفتن داریم. نوآوری نباید محجور بماند و بنابراین هرجا که نوآوری در علم پدید می‌آید، باید یه جاهای دیگر نیز منتقل شود تا بتوان دانش  به دست آمده را بیشتر توسعه داد. 


وی خاطرنشان کرد: ما با نوآوری و افکار جدید می‌توانیم به مشکلات به ویژه چالش‌های موجود در جهان اسلام فائق آییم بنابراین لازم است بیشتر از گذشته به این موضوع مهم توجه کنیم.

تعداد بازدید : ۵۰۵      تاریخ: 1402/07/08

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت