به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اولین رویداد بههمرسانی فناورانه صنعت پتروشیمی در پردیس فناوری و نوآوری گلپایگان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اظهار کرد: از ابتدای دهه 90 میلادی به بعد، پیشرانهای اقتصادی تغییر پیدا کرد و نیروی انسانی کارآفرین، تحقیق و توسعه جایگزین پیشرانهای قبلی شد. در این دوره «نوآوری» به عنوان کلیدواژه پرتکرار ادبیات کارآفرینی و فناوری مطرح و شرکتهای بزرگ بر مبنای نوآوری در فناوریهای نرم شکل گرفتند.
وی افزود: مأموریت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فراهم کردن زیرساختهای لازم برای رشد شرکتهای دانشبنیان، فناور و نوآور و گرد هم آوردن آنها به منظور ایجاد همافزایی است. امروز در نتیجه این اقدامات، برخی شرکتهای مستقر در این شهرک به درآمدهای چند هزار میلیارد تومانی رسیدهاند و با چند صد نفر نیروی انسانی، در ساختمانهای خودشان استقرار دارند.
صنایع بزرگ در توسعه اقتصاد دانشبنیان نقشآفرینی کنند
احسان یزدیان گفت: امروز در اکوسیستم فناوری و نوآوری، بازیگران مختلفی حضور دارند اما کارآفرینان فناور و صنایع بزرگ نقش پررنگتری ایفا میکنند. این دسته از صنایع بازار بزرگی برای شرکتهای فناور و نوآور هستند و پیشران رشد آنها محسوب میشوند. رویدادهایی چون جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی و رویداد بههمرسانی فناورانه صنعت پتروشیمی دقیقاً با هدف به هم رساندن عرضه و تقاضا میان بازیگران این زیست بوم به ویژه فناوران و صنایع بزرگ برگزار میشود.
وی افزود: امروز که در موج چهارم توسعه فناوری در کشور هستیم، شرکتهای مستقر در شهرک حدود 20 هزار میلیارد تومان گردش مالی فناوریمحور، بیش از 2400 محصول تجاری سازی شده و 9 هزار نفر اشتغالزایی برای جوانان خبره و فارغالتحصیلان دانشگاهی در مقاطع کارشناسی تا دکتری ایجاد کردهاند. تمامی این شرکتها متعلق به بخش خصوصی بوده و دولتی نیستند.
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به شرکتهای نوآور، نوپا و فناور به عنوان سه گروه شرکت دانشبنیان موجود در کشور اظهار کرد: شرکتهای بزرگ پیشرانان اقتصاد دانشبنیان هستند. شرکتهای صنعتی بزرگ علاوه بر امکان در اختیار گرفتن فناوریها، میتوانند به توسعه اقتصاد دانشبنیان و رشد شرکتهای نوپا و نوآور کمک کنند. خوشبختانه امروز شاهد یک حرکت بزرگ در بخش صنایع بزرگ کشور هستیم که در آن این دسته از شرکتها فعالیت خود را توسعه داده و علاوه بر حوزه تولید، به حوزه توسعه فناوری نیز میپردازند. این مسئله علاوه بر رفع نیازهای فناورانه آنها، حضورشان در بازار رقابتی جهانی را تضمین میکند.
یزدیان خاطرنشان کرد: استان اصفهان ظرفیت بسیار بالایی در حوزه فناوری به ویژه مواد پیشرفته دارد و 14.5 درصد کل شرکتهای دانشبنیان فعال کشور در این حوزه را در خود جای داده است. توجه به تغییرات شدید در حوزه فناوری میتواند به ما کمک کند تا مسیری که کشورهای توسعه یافته دنیا طی سالیان طولانی طی کردهاند، در مدت زمان به مراتب کمتری طی کنیم بنابراین لازم است این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
استقبال از دانشبنیانها برای بومیسازی قطعات و تجهیزات
مدیر مجتمع شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر نیز در این رویداد اظهار کرد: این شرکت در سال 1383 با ظرفیت تولید 30 هزار تن محصول آغاز به کار کرد که این مقدار در سال 1401 به 42 هزار تن افزایش یافت. طی این سالها به کمک توانمندی موجود در مجموعه و کشور موفق شد به عنوان اولین تولیدکننده گرید رنگی ABS در کشور مطرح شود. امروز 50 درصد نیاز صنعت لوازم خانگی و بخشی از نیاز صنعت خودروسازی کشور توسط این شرکت و با کمک بومیسازی محصولات تأمین میشود.
سید سعید یاری افزود: در راستای شعار سال و منویات مقام معظم رهبری، پروژههای توسعه ظرفیت و بهبود فرآیند و همچنین پروژههای دانشبنیان طی سالیان گذشته تدوین و در نتیجه آن گواهی 6 محصول دانشبنیان اخذ شده است. این شرکت در ادامه مسیر تأمین نیازهای فناورانه خود از شرکتهای دانشبنیان و فناور حمایت میکند.
وی گفت: شرکتهای دانشبنیان به ویژه شرکتهای دانشبنیان اصفهانی طی سالیان گذشته با بومیسازی تجهیزات درشرایط تحریمی شدید موجود در کشور، به حفظ پیوستگی تولیدات شرکت کمک کردهاند. تجهیزات پیشرفته ساخته شده توسط این شرکتها علاوه بر کاهش هزینه خرید تجهیز نسبت به مشابههای اروپایی، مصرف انرژی را در شرکت قائد بصیر کاهش داده است. به همین دلیل این شرکت در ادامه مسیر فعالیت خود از بومیسازی به ویژه در حوزه مواد شیمایی حمایت میکند.
در بخش دوم این رویداد، نیازهای فناورانه شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر در قالب 4 ارائه تخصصی با محورهای «آب و انرژی»، «پایداری تولید»، «دانشمحوری و نوآوری» و «اقتصاد چرخشی» از سوی مسئولان این برگزار و بر اهمیت نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان و فناور به ویژه شرکتهای ذیل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در رفع این نیازهای فناورانه و همچنین حمایت کامل این شرکت از فناوران توانمند تأکید شد.
پس از پایان این بخش، شرکت کنندگان از نمایشگاه معرفی دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان پردیس فناوری گلپایگان بازدید کردند و از نزدیک با توانمندی این شرکتها آشنا شدند. بعد از این آشنایی، جلسات مشترک میان مسئولان شرکت پتروشیمی قائد بصیر و مدیران عامل شرکتهای فناور و دانشبنیان حاضر برگزار و درباره چگونگی توسعه همکاریها بین دو طرف گفتوگو شد.
تعداد بازدید : ۴۹۴ تاریخ: 1402/08/23
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…تفاهم نامه سرمایهگذاری میان CVC بانک صادرات و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امضا شد
در سالی که به نام سرمایه گذاری در تولید مزین است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای سرمایهگذار…