به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، قاسم مصلحی در نشست خبری دومین رویداد جایزه ملی فناوری نکست که در ساختمان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، بنیانگذار و مبدا و مراکز رشد در کشور بوده و اولین مرکز رشد کشور در سال ۱۳۷۹ در این شهرک تأسیس شده است.
وی افزود: در حال حاضر در این شهرک بیش از ۷۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور مستقر هستند که برای بیش از ۹۵۰۰ نفر به صورت تمام وقت یا پاره وقت اشتغالزایی کردهاند. از این تعداد ۳۵ درصد از آنها کمتر از ۳۵ سال سن دارند. به علاوه حدود 600 نفر مدرک دکتری دارند. باید توجه داشت که با توجه به تخصص و مدرک تحصیلی این افراد، زمینه مهاجرت برای آنها فراهم است اما فعالیتشان در شرکتهای دانشبنیان و فناور مانع خروج آنها از کشور شده است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: یکی از مأموریتهای اصلی این شهرک توسعه و تقویت فناوری از طریق برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره شیخ بهایی است که برای اولین بار در کشور برگزار میشد. اگرچه این رویدادها با تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان برگزار میشود اما در عین حال به دنبال این بودیم که از شرکتهای غیر دانشبنیانی که در حوزه فناوری فعال هستند نیز حمایت کنیم تا بتوانند فعالیتهای خود را سریعتر به نتیجه برسانند. به همین منظور، جایزه ملی فناوری نکست که سرواژه نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه است، شکل گرفت و مخاطب اصلی آن شرکتهای بالغ و بزرگ است تا بتوانند سبد محصولات دانشبنیان خود را توسعه دهند.
مصلحی افزود: یکی از اقدامات ما در حمایت از شرکتهای بزرگ در رویداد ملی نکست، ورود هرچه بیشتر صنایع بزرگ به توسعه فناوری در کشور است که علاوه بر رفع نیازهای فناورانه خود، به توسعه بازار و همافزایی در این حوزه نیز کمک میکند. رقابتی که بین این شرکتها در حمایت از دانشبنیانها شکل میگیرد یکی دیگر از اهداف این رویداد است.
وی ادامه داد: انتقال آب از دریای عمان به اصفهان یک مثال کاربردی در زمینه استفاده از دانشبنیانها برای حل چالشهای موجود است. آبی که از دریای عمان برداشت میشود حاوی مواد با ارزش و گرانبهایی است که به سادگی پیدا نمیشود بنابراین اگر بتوان این مواد ارزشمند را از آب استحصال کرد، به نوعی تصفیه آب رایگان خواهد شد. این مورد نمونهای از آنچیزی که میتواند در جایزه ملی فناوری نکست حضور داشته باشد. از سوی دیگر با حضور شرکتهای بزرگ و فعال در این رویداد، سایر شرکتها یا افراد متخصص به ایجاد شرکتهایی در این حوزه ترغیب میشوند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: شرکتهایی که در رویداد ملی فناوری نکست شرکت میکنند، باید در این حوزه سابقه فعالیت مناسبی داشته و محصولات مختلفی را تولید کرده باشند که نشان از توان آنها باشد. سطح آمادگی فناوری حداکثر TRL4، ایدههای با عمق فناوری بالا، استفاده از فناوریهای نوظهور و نوآورانه و وجود بازار برای محصول نهایی از سایر مشخصات طرحهای ارسالی به دومین جایزه ملی فناوری نکست به شمار میرود.
مصلحی با اشاره به سه حوزه اصلی این رویداد اظهار کرد: این سه حوزه شامل «فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته»، «فناوریهای اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و «زیستفناوری و پزشکی دقیق» میشود. استحصال، خالص سازی و آماده سازی عناصر نادر و نادر خاکی حوزه باتری یا نیمه هادی، استحصال عناصر ارزشمند از پسماند اسمز معکوس، سنتز، رشد و فرآوری ترکیبهای تک کریستال، تکمیل زنجیره ارزش حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و تولید محصولات پایین دستی، تکمیل زنجیره ارزش ساخت افزایش و در نهایت روشهای ساخت پیشرفته از جمله موضوعات مطرح در حوزه «فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته» است.
وی افزود: رشد بلورها، ساخت مواد و لایههای نازک اپتیکی، دوربینهای فراطیفی، لیزرها و نمایشگرهای دیودی، تکمیل زنجیره ارزش ساخت آشکارسازهای مادون قرمز و مدارهای فتونیکی یکپارچه و تکمیل زنجیره ارزش لیزرهای جوش و برش صنعتی و پردازش مواد، رمزنگاری و ارتباطات امن کوانتومی نیز از جمله موضوعات مطرح شده در حوزه «فناوریهای اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» محسوب میشود.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: از سوی دیگر تراشههای کاشتنی ارتباط مغز و کامپیوتر، میکروالکترونیک، سلامت و مهندسی ژنتیک، تشخیص و درمان دقیق، پزشکی بازساختنی، نمایه سازی و تشخیصهای مولکولی، سلامت دیجیتال و تجهیزات پزشکی دقیق، پیشگیری و شکوفایی دقیق از موضوعات مطرح در حوزه زیست فناوری و پزشکی دقیق» به شمار میرود.
مصلحی درباره جوایز دومین جایزه ملی فناوری نکست نیز گفت: طرح اول این مسابقه ۵ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، طرح دوم ۳ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۹ میلیارد تومان تسهیلات و طرح سوم ۲ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۶ میلیارد تومان تسهیلات دریافت خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ۲۸ و ۲۹ آذرماه برگزار میشود و تیمهای متقاضی میتوانند تا ۱۰ مهرماه سال جاری طرحهای خود را ارسال کنند. طی روزهای برگزاری، برنامههای جانبی متعددی نیز مانند رویداد «کاشتن برای آینده» یا «دریچهای رو به آینده» برگزار میشود تا برنامههای مفیدی به ویژه برای جوانان و فعالان شرکتهای دانشبنیان و فناور محسوب میشود.
گفتنی است دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) به همت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان با هدف گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه و تمرکز بر فناوریهای پیشران، تکامل و همگرایی فناوریهای مجزای پیشین برای حل چالشهای اقتصادی، اجتماعی، محیطی و نهادی، برگزار میشود.
حمایت از توسعه سبد محصولات شرکتهای فناوری کشور، افزایش شتاب رشد شرکتهای فناور، تشویق ورود صنایع و شرکتهای بزرگ و صاحب فناوری به توسعه در جهت فناوریهای نوظهور و همافزایی، همآفرینی و رقابت فن آفرینان کشور، از دیگر اهداف برگزاری این رویداد ملی خواهد بود.
تعداد بازدید : ۱۴۴ تاریخ: 1403/06/11
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مهندس آقابابایی مشاور رئیس شهرک در توسعه همکاریهای راهبردی شد
مهندس سودابه آقابابایی با دریافت حکم از دکتر سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنو…