به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» که توسط شرکتهای «دیده پرداز صبا» و «امید فضا» طراحی و تولید شده است، ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ به فضا پرتاب میشود. شرکت دانشبنیان «دیده پرداز صبا» در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان استقرار دارد و به صورت تخصصی در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، طراحی و تولید ماهوارههای ارتباطی فعالیت دارد.ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر بالا (حدود ۳.۵ متر) ، وزن ۳۰ کیلوگرم و دارای عرض تصویر رنگی ۱۵ کیلومتر اس که برای کاربردهای متنوعی از جمله کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و مدیریت بحران طراحی شده است.
تصاویر با کیفیت تهیهشده توسط این ماهواره، امکان پایش دقیق تغییرات محیطی، شناسایی مناطق آسیبدیده بر اثر بلایای طبیعی و برنامهریزی بهتر برای توسعه پایدار را فراهم میکند. از جمله ویژگیهای کلیدی این ماهواره میتوان به وضوح تصویر بالا، کاربردهای متنوع و ساخت داخلی آن اشاره کرد. عمر مداری این ماهواره نیز با استفاده از روشهای تخصصی، سه و نیم سال تخمین زده میشود.
ماهواره «هدهد» نیز یک ماهواره کوچک با کاربردهای ارتباطی است که برای ایجاد شبکههای ارتباطی ماهوارهای و استفاده از فناوری اینترنت اشیاء (IOT) طراحی شده و مطابق استاندارد ماهوارههای مکعبی، در ابعاد سه واحد (3U) تولید شده است. این ماهواره میتواند در مناطق دورافتاده و صعبالعبور که دسترسی به شبکههای ارتباطی زمینی محدود است، خدمات ارتباطی مناسبی ارائه دهد.
هدهد نیز بر اساس روشهای تخصصی، عمر مداری ۴ سال دارد و با ماهواره کوثر در یک مدار مشابه قرار میگیرد.پرتاب این دو ماهواره، گام اول در شکلگیری منظومه ماهوارهای «دو نما» است. این منظومه شامل ۲۰۰ ماهواره از نوع هدهد (ماهواره اینترنت اشیا) و کوثر (ماهواره تصویر برداری) است که با ایجاد یک سیستم یکپارچه زمینه ارائه خدمات مختلفی در حوزههای فضاپایه همچون نظارت و ارتباطات کامل فضایی و بهینهسازی مدیریت و نظارت حمل و نقل را فراهم میکند.دو ماهواره یاد شده پس از پشت سر گذاشتن آخرین آزمونهای ارزیابی، برای پرتاب به روسیه منتقل شده و قرار است. بامداد امشب از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب و به کمک ماهوارهبر سایوز در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار یگیرد.
این ماهوارهبر یکی از قابلاعتمادترین و پراستفادهترین سامانههای پرتاب فضایی دنیا است که از آغاز فعالیتش در سال ۱۹۶۶ تاکنون بیش از ۱۹۰۰ مأموریت انجام داده و نرخ موفقیت بیش از 95 درصدی را ثبت کرده است.
لحظه پرتاب این ماهواره به صورت زنده از وبسایت و کانال آپارات سازمان فضایی ایران پخش خواهد شد.گفتنی است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، به عنوان پایهگذار پارکهای علم و فناوری ایران و با در اختیار داشتن حدود ۷۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور مستقر، به طور تخصصی به رفع نیاز فناورانه صنایع میپردازد. صنایع پیشرفته نظیر صنعت هوا فضا، نفت، گاز ، پتروشیمی، تجهیزات پزشکی و همچنین صنعت فولاد، از جمله صنایعی هستند که از محصولات این شرکتها برای پیشبرد اهداف خود در عرصه تولید استفاده میکنند
تعداد بازدید : ۵۲ تاریخ: 1403/08/14
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مهندس آقابابایی مشاور رئیس شهرک در توسعه همکاریهای راهبردی شد
مهندس سودابه آقابابایی با دریافت حکم از دکتر سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنو…