به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان؛ پوستر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور امروز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با حضور سید مهدی ابطحی رییس شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، اسفندیار اختیاری مشاور معاونت علمی و جمعی از روسای پارک های علم و فناوری کشور رونمایی شد.
در این نشست پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) اظهار داشت: مسئولان کشور در سطوح بالا و اجرایی باید پیوستگی در نظام نوآوری را جدی بگیرند چرا که هر فناوری زنجیره ارزش پیوستهای دارد. بهعنوان نمونه، در حوزه کشاورزی، این زنجیره از نهادههای اولیه شروع شده و سپس به مراحل کاشت، داشت، برداشت و بستهبندی میرسد که باید از ابتدا تا انتها بهدرستی مدیریت شود.
صالحی افزود: زنجیره ارزش که با TRL مشخص میشود، باید بهدرستی هدفگذاری شود. اکنون شرکتهای دانشبنیان بهخوبی از این زنجیره ارزش عبور کردهاند و در حال حاضر، باید TRLهای پایینتر وارد مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری شوند.
وی درباره طرحهای ارتباط با صنعت وزارت عتف اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ هزار طرح ارتباط با صنعت به ارزش ۶ هزار میلیارد تومان داریم که حدود ۶ هزار عضو هیئت علمی از ۲۸ هزار عضو هیئت علمی وزارت عتف در این طرحها نقشآفرینی کرده و در شرکتهای دانشبنیان فعالیت میکنند.
صالحی همچنین یادآور شد: وزارت علوم برای ارتقای این طرحها مراکز هدایت شغلی ایجاد کرده است و از ۷۵ دانشگاه در این زمینه حمایت کردهایم تا دانشجویان را به سمت کارآفرینی سوق دهیم.
وی افزود: فرصتهای مطالعاتی داخلی نیز بسیار حائز اهمیت است و مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار دارد؛ تمهیدات مرتبط با این موضوع نیز در آییننامهای پیشبینی شده است.
معاون پژوهشی وزارت عتف خاطرنشان کرد: ما یک نهضت ارتباط با صنعت راهاندازی کرده و مشوقهایی را در این راستا در نظر گرفتهایم. طرحهای برگزیده صنعتی، دانشگاهها، پژوهشگاهها و اعضای هیئت علمی کشور را شناسایی کردهایم تا تعداد آنها از ۶ هزار به ۱۵ هزار افزایش یابد. همچنین پایاننامهها و رسالهها را رصد کرده و از طرحهای دانشجویی مرتبط با صنعت حمایت کردهایم.
محمدنبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: پارکهای سطح یک باید به سطح جهانی برسند و از مدل حکمرانی خصوصی-دولتی بهرهمند شوند. پارکهای سطح دو که تعداد بیشتری دارند، نیاز به بهبود زیرساختهای فیزیکی و برنامهریزی در مدلهای مشارکتی دارند و باید منابع حمایتی برای ایجاد ارزش افزوده دریافت کنند.
وی ادامه داد: پارکهای سطح سه همچنان با چالشهایی در مسائل ابتدایی مانند تملک اراضی و زیرساختها مواجه هستند. امسال بودجه همه پارکها افزایش خواهد یافت و این امر سال آینده محسوستر خواهد بود. مشکلات تملک اراضی نیز به زودی حل میشود و با اعطای اختیارات بیشتر به پارکهای علم و فناوری، بسیاری از موانع برطرف خواهد شد.
شهیکی تأکید کرد که در حوزه ماده ۱۱ باید تحولات قابل توجهی در پارکهای علم و فناوری ایجاد شود؛ در حال حاضر تنها ۴ پارک عملکرد مثبتی در این زمینه داشتهاند.
وی یادآور شد که برخی الگوهای پارکها باید با همکاری بخش خصوصی توسعه یابند و مدل اقتصادی پارکهای دانشگاهی و استانی متفاوت است. پارکهای استانی و دانشگاهی نباید رقابت منفی و غیرسازندهای داشته باشند.
در ادامه این نشست، سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، درباره برنامههای استان و نحوه استفاده از فناوری برای حل مشکلات اصفهان اظهار کرد: اصفهان با چالشهایی همچون کمآبی، آلودگی و فرونشست زمین مواجه است، اما یکی از جنبههایی که به نظر میرسد مغفول مانده، مطلوبیتهای استان است. اصفهان به عنوان قطب فناوری، صنعت و دانش کشاورزی شناخته میشود. با توجه به محدودیتها و همچنین مطلوبیتها، به نظر میرسد اصفهان با تکیه بر دانش موجود میتواند مسیر رشد خود را بر اساس اقتصاد دانشبنیان در صنایع غیرآب، غیرآلاینده و پایدار ترسیم کند.
ابطحی در ادامه افزود: برنامههای ما در حوزههایی که در استان اصفهان مطلوبیت دارد، نظیر دیجیتال، گردشگری، سلامت، فناوریهای هایتک و فناوریهای پیشرفته را با تمام توان خود به کار خواهیم گرفت. اصفهان بزرگترین مرکز نوآوری در ایران است و اولین پارک علمی و فناوری کشور نیز در این استان شکل گرفته است. ما سعی داریم از این ظرفیتها استفاده کنیم. در حال حاضر، تعداد قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان در استان اصفهان مستقر هستند و بخش خوبی از اقتصاد دانشبنیان در اینجا فعال است. هدف ما استفاده از این پتانسیلها برای طی مسیر توسعه پایدار و فناوری است.
وی همچنین به نقش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در شورای برنامهریزی اشاره کرد و گفت: لا توجه به اعتمادی که مدیریت استان به ما دارد، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میتواند نقش مؤثری ایفا کند.
ابطحی در خصوص بودجه گفت: با توجه به قانون جهش تولید دانشبنیان و حمایتهای موجود، بیشتر مشکل ما در برنامهریزی است تا تأمین بودجه. باید به سمتی برویم که بتوانیم در بخش خصوصی جذابیت ایجاد کنیم تا در حوزه فناوری فعالیت کنند و کمتر به حمایتهای دولتی متکی باشیم. البته این حمایتها هم کارگشا است و باید از ظرفیتهای قانونی برای جذب بودجه بخش خصوصی بهره ببریم.
وی همچنین از افزایش ۵۷ درصدی سهم بودجه امسال خبر داد و در پایان به نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی اشاره کرد و گفت: این جشنواره که به عنوان قدیمیترین و معتبرترین رویداد فناوری و نوآوری در کشور شناخته میشود، با حضور گسترده افراد خلاق، فنآفرین و کارآفرین، در تاریخ ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در استان اصفهان برگزار خواهد شد.
تعداد بازدید : ۶۱ تاریخ: 1403/08/15
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مهندس آقابابایی مشاور رئیس شهرک در توسعه همکاریهای راهبردی شد
مهندس سودابه آقابابایی با دریافت حکم از دکتر سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنو…