به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نشست تخصصی "پایش پیشرفت سند کاهش آلودگی هوای اصفهان" روز (سهشنبه) همزمان با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در ساختمان شیخبهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
مسائل اصلی اصفهان محور اصلی گفتگوها
سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ابتدای نشست ضمن اشاره به برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان اصفهان در حوزه آب، محیط زیست و انرژی همزمان با هفته پژوهش گفت: در سالهای اخیر پیشتر برنامههای هفته پژوهش تکلیفی و شامل یک نمایشگاه عام و چند سخنرانی بود اما در سال جاری نمایشگاه موضوعات مهم نمایشگاه را براساس چالشهای استان تعریف کردیم.
وی با بیان اینکه اصفهان با وجود چالشهای متعدد، ظرفیتهای ممتاز بسیاری دارد، افزود:۱۰ درصد دانشبنیانها و ۱۸ درصد اقتصاد دانشبنیان کشور در اصفهان متمرکز است از جمله کاشان که به اندازه ۱۱ استان ظرفیت صنعتی دارد.
ابطحی افزود: اصفهان دارای اندیشمندان بزرگ و نهادهای مردمی فعال است. سالمترین، دقیقترین و قابل اعتمادترین مستندات علمی در این استان موجود است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: مشکلات کشور بسیار زیاد است و مدیریت استان باید با پرهیز از پراکندگی و استفاده از ظرفیتهایی که وجود دارد، مشکلات را حل کند زیرا توان موجود فراتر از مشکلات است و باید دست بکار شویم.
وی ادامه داد: هفته پژوهش شروع یک همفکری برای حل مشکلات اصفهان است بنابراین اگر برای سال آینده سه مسئله اساسی استان تعیین شود، میزبان صاحبنظران برای گفتوگو درباره حل مشکلات هستیم.
باید تکلیف قانونی استان در کاهش آلودگی هوا مشخص است بابک صادقیان رئیس اداره امور آزمایشگاههای حفاظت محیطزیست استان اصفهان گفت: مردم اصفهان روند تغییرات نگرانکننده محیط زیست را طی سالهای اخیر لمس کردهاند زیرا کلانشهر اصفهان مانند سایر مراکز جمعیتی و صنعتی دنیا متاثر از توسعه صنعتی و حمل و نقل است.
وی افزود: شرایط اقلیمی اصفهان به مشکلات موجود دامن زده و عدم توجه به شرایط زیستمحیطی و توان اکولوژیک استان در دهههای گذشته چالشهای زیست محیطی را افزایش داده است.
رئیس اداره امور آزمایشگاههای حفاظت محیطزیست استان اصفهان ادامه داد: اولین برنامه مدونی که برای مقابله با آلودگی هوای اصفهان تهیه شد برنامه جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان در ابتدای دهه ۸۰ است درحالی که اطلاعات پایهای وجود نداشته و قصد بر این بود که صرفا یک برنامه عملیاتی تدوین شود.
وی گفت: پس از آن دولت برنامه عملیاتی برای ۸ کلانشهر کشور را ابلاغ کرد و سپس برنامه جامع کاهش آلودگی هوای استان اصفهان در سال ۹۲ تدوین شد که یکی از اقدامات آن اخذ مجوز پلمب مشعلهای مازوت دو نیروگاه به عنوان کانونهای مهم آلودگی هوا بود که نتیجه آن پیشرفتهای چشمگیر در راستای مقابله با آلودگی هوا در سال ۹۵ دانست.
صادقیان اضافه کرد: از زمان تهیه، تدوین و ابلاغ قانون هوای پاک در سال ۹۶ به عنوان یکی از جامعترین برنامهها مشتمل بر ۳۴ ماده و ۱۵ آییننامه اجرایی تا اوایل ۱۴۰۲ که قرارگاه استانی کاهش آلودگی هوا به ریاست استاندار شکل گرفت، اقدامات خوبی انجام شده است.
آلودگی هوای اصفهان مسئله اصلی مدیریت کشور شود
همچنین جمشید لقایی مسئول امور کنترل کیفیت هوای معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان گفت: هرگونه اقدامی باعث افزایش آلودگی هوای اصفهان و حمل و نقل شهری را درگیر کرده بود؛ تا به امروز مدیریت شده است. از جمله اقداماتی که می توان به آن اشاره کرد، الزام اتوبوسهای متوقف شده به خاموش کردن موتور تا زمان حرکت و ایجاد خط قطار شهری اصفهان است.
وی ادامه داد: جداول برنامه برای انجام اقدامات در راستای کاهش آلودگی هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری وجود دارد اما تمام سازمان ها با تمام توان به عرصه نیامدهاند و نیاز است اقدامات صنایع زیربنایی و تامین انرژی موثرتر باشد اما تا این اندازه همکاری تا به امروز، جای تقدیر دارد.
لیلا اسداللهی مسئول محیط زیست شرکت نفت اصفهان گفت: به عنوان یک شرکت خدماتی وظیفه قانونی را در قبال تحویل سوخت با کیفیت به جایگاهها انجام میدهیم و اکنون در شعاع ۵۰ کیلومتری بنزین یورو پنج عرضه میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه شرکت نفت نمیتواند جایگاهها را برای رعایت طرح کهاب ملزم کند، از طرحهای مشوق استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: دولت مشکلات زیادی دارد و باید در استان عزم جمعی برای این موضوع شکل گرفته و به سطح مدیریت کشور منتقل شود زیرا تا وقتی آلودگی هوای اصفهان مسئله اصلی مدیریت کشور نباشد، با آن روبرو هستیم.
لقایی با بیان اینکه شهرداری از سال ۹۵ به سنجش کیفیت هوا روی آورده است، گفت: از سال ۹۶ ایستگاههای پایش راهاندازی و از فروردین ۹۷ ذخیره دادهها انجام شد. اکنون ۱۳ ایستگاه پایش آلودگی هوا تحت نظارت شهرداری وجود دارد که اطلاعات قابل اطمینانی به دست آورده و این امکان وجود دارد که در پروژههای پژوهشی از آن استفاده کرد.
پایش شبانه شهرکهای صنعتی برای آلایندگی صنایع حمید قدوسی مدیر محیط زیست، ایمنی و بهداشت شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه برای کاهش آلودگی هوا باید منابع متحرک و ثابت کاهش یابد، گفت: سهم شرکتها از سند کاهش آلودگی هوا مشخص است و در شهرکهای صنعتی با نصب دوربینهای پایش آنلاین فعالیت این صنایع مرتب رصد میشود.
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت برای انتقال واحدهای آلاینده به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتر مرکز استان، ادامه داد: شهرک بزرگ ۵۰ هکتاری برای صنایع ریختهگری ایجاد شده و ۱۰۰ هکتار دیگر نیز آماده است تا نیمی از آن به صنایع موزاییک سازی و غیرفلزی و نیم دیگر به ریختهگری اختصاص یابد.
قدوسی با بیان اینکه پایش شبانه و تنگاتنگ در شهرکهای صنعتی انجام و توصیهنامه، اخطار و پیگیری انجام میشود، افزود: نباید بدون تکیه بر آمایش سرزمینی به مقابله با صنایع رفته و لازم است مشخص شود که صنعت تا کجا کافیست و نباید توسعه یابد.
صنایع درباره صرف سرمایه در راستای کاهش آلودگی هوا توجیه نیستند
پروانه پیکانپور، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد گفت: استان اصفهان در راستای مقابله با آلودگی هوا پیشرو است اما نتایح درستی از این برنامهها شاهد نبوده ایم.
وی تصریح کرد: مطابق قانون توسعه حمل و نقل عمومی باید سهم استفاده از حمل و نقل عمومی افزایش یابد اما این سهم از ۱۴.۲ در سال ۹۴ به ۹.۲ در ۱۴۰۰ رسیده است.
پیکانپور با بیان اینکه یکی از اولویتهای سند آلودگی هوای استان بررسی و پیگیری انتقال صنایع به بیرون از شعاع ۵۰ کیلومتری مرکز استان است، گفت: برخی اقدامات که در آلودگیهای محیط زیستی نقش دارد، تبعات اقتصادی دارد.
بنیاد نخبگان راههای غلط در کاهش آلودگی هوا را اصلاح میکند
نعمتی، دبیر کارگروه محیط زیست بنیاد نخبگان اصفهان با اشاره به نواقص سند کاهش آلودگی هوای اصفهان، اظهار کرد: در سهمبندی آلایندهها تناقص دیده میشود اما بدون وارد شدن به جزئیات باید مشکلات حل شود.
وی ادامه داد: موضوع صنایع تا یک جایی معیشت است اما از یک نقطه به بعد سلامت را تهدید میکند که باید خط قرمز مقابله با آلودگی هوا باشد.
نعمتی افزود: بنیاد نخبگان وظیفه دارد راههای غلط را اصلاح کند اما شناخت فناوری درست نبوده و نیاز است به ظرفیت این بنیاد بیش از گذشته توجه شود.
وی گفت: این امکان در بنیاد نخبگان وجود دارد که با اطلاعات خام مدلسازی انجام شود و این توجیه پذیرفته نیست که باتوجه به تغییرات هواشناسی امکان سنجش میزان آلایندگی وجود ندارد چون این متغیرها امکان بررسی دارد.
هیچ مسئله حل نشدنی در استان وجود ندارد
نوید نجات بخش، رئیس هیئت مدیره شرکتهای دانش بنیان اصفهان تصریح کرد: مشکل استان اصفهان در کاهش آلودگی هوا نداشتن فناوری و یا هزینهبر بودن آن نیست بلکه اصل مسئله زنجیره استفاده از فناوری است چون اجزای این موضوع به یکدیگر متصل نیست.
وی افزود: چند طرح توسط شرکتهای دانشبنیان به سازمانهای شهرداری اصفهان ارائه شد اما با وجود صرف هزینه توسط شرکت به نتیجه نرسیده است و مورد بی توجهی قرار گرفته است.
نجات بخش خاطرنشان کرد: وقتی کورههای آجرپزی با وجود نصب فیلتر یا کارخانجاتی که سلول خورشیدی دارند همچنان جریمه میشوند؛ چرا باید به سمت فناوری کاهش آلایندگی بروند زیرا جریمه عدم اجرای الگوی مصرف را پرداخت کرده و خود را درگیر این موضوع نمیکنند.
وی ادامه داد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آمادگی دارد سه پایلوت در زمینه غبارگیرها، کورههای آجرپزی و فیلترهای خروجی خودروهای سنگین اجرا کند و هزینه یکی از آنها را نیز تامین کند.
نجات بخش اضافه کرد: توانایی پایش لحظهای انرژی و آلودگی هوای بالای مجموعه هر کارخانه توسط یکی از دانشبنیانها انجام شده و میزان خروجی صنایع آلاینده مشخص میشود بنابراین با استفاده از روشهای نوین میتوان به راحتی آلایندگی صنایع را پایش کرد.
تعداد بازدید : ۲۶۵ تاریخ: 1403/09/14
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.