به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، منصور کنعانی درباره بازدید خود از شهرک و ظرفیتهای این نهاد اظهار کرد: سابقه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نشان میدهد در تبدیل دانش به محصول موفق بوده و توانسته است حلقه شروع دانش در تحقیقات دانشگاهی را به نقطه انتهایی آن یعنی فروش در بازار برساند. به بیان دیگر شهرک موفق شده فناوری را به ثروت تبدیل کند.
وی افزود: با توجه به ماهیت فعالیت شهرک و شرکتهای دانشبنیان و فناور مستقر در آن، توجه به تعاملات بینالمللی هم ضروری و هم ممکن است. از یک سو فناوری به صورت لحظهای در حال تغییر و تحول مییابد؛ برخی ماندگارتر و برخی به صورت ویژهای در حال گسترش است. از سوی دیگر این مهم امکانپذیر است چون تجاریسازی دانش زمینه جذابی برای ارتباطات بینالمللی است و کشورها دیگر به ویژه اروپاییها به این موضوع علاقهمند هستند.
رایزن علمی ایران در اروپا تصریح کرد: در صورت عدم برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتهای بینالمللی، بازدهی کلی این حلقه که سالها برای ایجاد آن زحمت کشیده شده کند میشود و از ظرفیت موارد مهمی چون نگهداشت نخبگان، بهروزرسانی و به ثمر رساندن دانش میکاهد. به طور کلی نوع فعالیتی که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان انجام میشود، ظرفیت توسعه ارتباطات بینالمللی را دارد.
کنعانی با بیان بر اینکه ارتباطات بینالمللی صرفاً به معنی فروش محصول نیست، گفت: فروش محصول یک تکه از پازل پیچیده بینالمللی است که اگر سایر تکههای آن نباشند، فروش نیز اتفاق نمیافتد. به طور کلی تجاریسازی دانش زمینه جذابی برای ارتباطات بینالمللی محسوب میشود و به فراخور شرایط، تکتک فناوریها نیز به تناسب اهمیت، پیچیدگی و بین رشتهای بودن میتوانند در عرصه بینالملل پیشرفت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این مسیر حرکت میکنند اما گسترش مسیر به کشورهای با تجربهتر مانند هلند، نروژ یا سویس میتواند بهتر باشد.
رایزن علمی ایران در اروپا اظهار کرد: امروز تلفیق دانش عمیق علوم پایه با مسائل جازی میتواند منجر به یک محصول کاربردی شود که برای سایر کشورها جذاب باشد. البته منظور از علوم پایه صرفاً علوم ریاضیات، فیزیک یا شیمی نیست و حوزههایی مانند علوم شناختی و زیستی، علوم مرتبط با هوش مصنوعی و یادگیری عمیق نیز در این حوزه قرار میگیرد. به بیان دیگر این موضوعات در اروپا در قالب Mission oriented (تحقیقات مأموریت گرا) مورد توجه است و ما نیز باید با این رویکرد فعالیت کنیم. این ظرفیت در شهرک دیده شده است.
کنعانی در بخش دیگری از گفتوگوی خود گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ظرفیت تبدیل شدن به کریدور صادرات فناوری را دارد. البته پیش از آن باید هدفگذاری روی نحوه توسعه فناوری باشد. بر این اساس لازم است یک فرآیند 10 ساله برای هر زنجیره ارزش مرتبط با توسعه فناوری تعریف و بر پایه آن بیشترین استفاده از نخبگان دانشگاهی و ظرفیتهای تولید دانش برنامهریزی شود. این برنامهریزیها قطعاً میتواند منجر به صادرات فناوری شود.
تعداد بازدید : ۲۰۰ تاریخ: 1403/10/01
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در مجلس شورای اسلامی گشایش یافت
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری با هدف آشنایی بیشتر نمایندگان مجلس با فناوریها و نوآوریهای کش…راهیافتگان مرحله نهایی بخش «فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته» جایزه نکست
بر اساس اعلام دبیرخانه جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳، راهیافتگان مرحله نهایی بخش «فناوریهای مواد و س…