به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳ با حضور مسئولان ارشد کشوری و استانی از جمله مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی این معاونت، استاندار و رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در این رویداد با اشاره به سرعت تحولات فناورانه اظهار کرد: فناوریهای نوظهور از هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و رباتیک گرفته تا زیستفناوری و پزشکی دقیق، دنیای امروز را متحول کردهاند و نقش کلیدی در اقتصاد جهانی دارند.
وی بر لزوم حمایت از شرکتهای فناور تأکید کرد و افزود: پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان، بازوی توسعه اقتصاد نوآورانه هستند و باید با تسهیل مسیر رشد آنها، زیستبوم نوآوری کشور را تقویت کنیم.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان همچنین از ظرفیتهای قانونی کشور برای توسعه اقتصاد دانشبنیان سخن گفت و تصریح کرد: در قانون جهش تولید دانشبنیان، سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای بزرگ در شرکتهای فناور بهعنوان اعتبار مالیاتی در نظر گرفته شده است. همچنین در برنامه هفتم توسعه بر فناوریهای پیشران نظیر هوش مصنوعی، زیستفناوری و میکروالکترونیک تأکید ویژهای شده است.
بدون فناوری ناچاریم زیر چرخهای تاریخ له شویم
احمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مدیرکل حوزه وزارتی اظهار کرد: فناوری امروزه در عرصه اجتماع انسانی از حد ضرورت گذشته است و به یک امر ناگزیر تبدیل شده که باید خودمان را با آن هماهنگ کنیم. به بیان دیگر فناوری امروز در جهان به پیشران اصلی حرکت به سمت نوآوری و مسیرهای جدید تبدیل شده است. افرادی که از آن بهرهمندند پیشرفت میکنند و کسانی که از آن بیبهرهاند ناچارند از گردونه حذف و در زیر چرخهای سنگین تاریخ له شوند.
وی افزود: میزان ثروتی که از فناوریهای نو به دست میآید بیشتر از ثروت ناشی از علم در گذشته است و اگر میخواهیم ثروت، توسعه و اشتغالزایی پایدار داشته باشیم تا جوانانمان بتوانند در آینده زندگی خوبی داشته باشند، ناچاریم که از این مسیر عبور کنیم.
باید برای دستیابی به فناوریهای سطح یک به جد کوشید
تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز با تاکید بر اهمیت توجه به فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی اظهار کرد: از حدود 10 هزار شرکت دانشبنیانی که در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور حضور دارند، 17 هزار محصول دانشبنیان و فناور تولید شده است. از این تعداد محصول نیز که حاصل دو دهه فعالیت تخصصی است، تعداد کمی از محصولات فناوریهای سطح یک دارند. باید بسیاری از این فناوریها را به کمک فناوریهای نوظهوری مانند هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با اقتصاد دیجیتال، به فناوریهای سطح یک ارتقا دهیم.
وی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان یکی از پیشگامان این عرصه است و تقریبا در تمامی آمار زیست بوم فناوری رتبه برتر را به خود اختصاص داده است.
اقتدار تکنولوژیک، زیربنای اقتدار ملی
سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، نیز بر اهمیت اقتدار تکنولوژیک در کشور تأکید کرد و اظهار کرد: مهمترین مؤلفه اقتدار ملی، اقتدار اجتماعی است که از حمایت مردم از دولت نشأت میگیرد اما زیربنای آن، اقتدار تکنولوژیک است که توسط فناوران و شرکتهای دانشبنیان محقق میشود.
وی با اشاره به تحریمهای اقتصادی افزود: تحریمها عمدتاً بر حوزه فناوری متمرکز هستند و این نشان میدهد که دانش و فناوری، کلید توسعه و استقلال کشور است. اگر بتوانیم فناوری ساخت محصولاتی مانند دارو را بومیسازی کنیم، میتوانیم تحریمها را بیاثر کنیم.
سرکار همچنین نسبت به مهاجرت نخبگان ابراز نگرانی کرد و گفت: باید در حفظ متخصصان و دانشمندان تراز اول کشور بیشتر تلاش کنیم. این فعالان عرصه دانشبنیان، سرمایههای ملی هستند و باید از آنها حمایت شود.
ارزش آفرینی ایران را به شایستگیهایش میرساند
مرتضی موسی خانی، مشاور عالی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز اظهار کرد: روندهای غلط موجود برای شرکتهای دانشبنیان دست و پاگیر است و امیدوارم همانطور که در این رویداد گفته شد، این روندهای غلط اصلاح یا حذف شود. امروز ارزش آفرینی نکته بسیار مهمی است که باید به طور ویژه به آن توجه ویژه شود. ما میتونیم ایران را به شایستگیهایش برسانیم اگر با مهر دست به دست هم دهیم.
فناوری، کلید توسعه پایدار
در بخش دیگری از مراسم، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، فناوری را شاه کلید توسعه اقتصادی، اجتماعی و بینالمللی دانست و گفت: در آینده، جنگ دادهها اهمیت پیدا خواهد کرد و هر داده، داستانی انسانی در خود دارد. امروز، فناوری نه نفی گذشته، بلکه احیای شکوه تمدنی ماست.
وی همچنین به اهمیت ارتباط علم و اخلاق اشاره کرد و افزود: علم بدون عمل مانند شمعی است که میسوزد اما روشناییبخش نیست. فناوری زمانی ارزشمند است که در خدمت بشریت باشد و مشکلات انسانی را حل کند.
استاندار اصفهان گفت: فناوری، امروز نه نفی گذشته بلکه احیای شکوه تمدنی خودمان است. درخت فناوری ریشه در خاک فرهنگ دارد و شهر هوشمند ما نیز زمانی محقق میشود که کودکانش در مدارس حکمت، نه دانش، یاد بگیرند هر فناوری باید در خدمت بشریت باشد. فناوری امروز ما وام دار و میراث دار همان قناتی است که ایرانیان باستان به کمکش آب را در دل کویر جاری ساختند.
جمالی نژاد در انتها گفت: این مسیر تنها با تعهد به همدلی، هم افزایی پیروی از رمز موفقیت یعنی حکمرانی هوشمند، صنعت نوآور و دانشگاه امکانپذیر است. بیاید باهم بوستان فناوری را جایگزین باغچه تک درخت نفت کنیم.
رونمایی از ۸ محصول تکنولوژیک در حوزه فناوریهای نوظهور
پس از پایان این سخرانیها، از ۸ محصول فناورانه پیشرفته رونمایی شد. از جمله محصولات رونمایی شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
_ تولید آنزیم در مقیاس صنعتی با تکنولوژی تخمیر (شرکت توسعه بندا فرآور)
_ کیتهای تشخیص سریع با دستگاه خوانشگر فلورسانس (شرکت ایدهآل تشخیص آتیه)
_ ماهوارهبر کرایوژنیک (شرکت ملک آسمانها و زمین نقش جهان)
_ماهوارههای سبک سنجشی و مخابراتی (گروه نوآور امید فضا)
_ پروتئین A سفاروز (شرکت نوآوران زیستگستر ارگ)
_دستگاه تصویربرداری فوتواکوستیک و دستیار هوشمند تشخیص سرطان خون (مد فناوران پلاس)
_اسکنر بدن مایکروویو برای پایش امنیتی هوشمند (شرکت صنایع ارتباطی پایا)
_دستگاه تصویربرداری پزشکی هستهای (پت و اسکپت) (شرکت توسعه صنایع تصویربرداری پرتو نگار پرشیا)
اعلام برگزیدگان نهایی جایزه نکست ۱۴۰۳
در انتها و پس از این رونماییها با حضور مسئولان، برگزیدگان نهایی جایزه نکست ۱۴۰۳ اعلام شدند. بر این اساس شرکت کیمیاگران راه باور نور رتبه اول، شرکت مواد مهندسی مکرر رتبه دوم و شرکت بسپار سازه توس رتبه سوم را از آن خود کردند. رتبههای اول تا سوم این بخش به ترتیب 5، 3 و 2 میلیارد تومان جایزه نقدی و 15، 9 و 6 میلیارد تومان تسهیلات برنده شدند و دو شرکت بسپار شیمی سپیدان و پارسا پلیمر شریف جایزه پیشگامی این بخش را به دست آوردند.
در بخش اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک نیز سه شرکت نانو مبنای ایرانیان، آذر پرتو اسپادانا و فنی و مهندسی فناوران لیزر سپاهان رتبههای دوم و سوم مشترک را از آن خود کردند. جوایز رتبههای برتر در این بخش به ترتیب 3، 2 و 2 میلیارد تومان به اضافه 9، 3 و 3 میلیارد تومان تسهیلات است. شرکت نوآوران امن اندیش شریف نیز جایزه پیشگامی را از آن خود کرد و 2 میلیارد تومان تسهیلات هوشمند (قابل تبدیل به بلاعوض) را از آن خود کرده است.
شرکت نانو حسگر سازان سلامت آریا رتبه دوم و شرکتهای سلامت یارحکیم و پیشگامان سنجش ایساتیس نیز رتبههای سوم مشترک را در بخش زیست فناوری و پزشگی دقیق از آن خود کردند و به ترتیب 3، 2 و 2 میلیارد تومان جایزه نقدی و 9، 3 و 3 میلیارد تومان تسهیلات برنده شدند. به علاوه دو شرکت نوآوران زیست محصول پارسیان و طراحان احساس نیک فناوری نیز جایزه پیشگامی را از آن خود کرد و 2 میلیارد تومان تسهیلات هوشمند (قابل تبدیل به بلاعوض) به خانه بردند.
همچنین در حاشیه این رویداد نیز آیین کلنگزنی مرکز رشد شماره ۳ شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حضور مسئولان برگزار شد. این پروژه با زیربنای ۷۰۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد ریال طی ۳۰ ماه اجرا خواهد شد.
در نهایت و پس از دو روز برگزاری آیین اعطای جوایز، رویداد جایزه ملی فناوری نکست 1403 رسما به کار خود پایان داد.
تعداد بازدید : ۵۷ تاریخ: 1403/12/03
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
دکتر محمد پیرحاجی سرپرست اداره حسابداری واحدهای فناوری شهرک شد
دکتر محمد پیرحاجی با دریافت حکم از دکتر سیدمهدی ابطحی، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان سر…اقتدار تکنولوژیک در گرو حمایت از فناوران و فناوریهای نوظهور
آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳ پس از دو روز با اعلام برگزیدگان نهایی به کار خود پایان داد. ا…