• رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان:
  • جشنواره شیخ بهایی به فضای تعامل میان عناصر زیست‌بوم فناوری تبدیل شده است

  • ۲۰:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۱
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی که در آغاز تمرکز خود را بر کارآفرینی قرار داده بود، اکنون به فضای تعامل میان فناوران، صنعت، سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری تبدیل شده و بستری فراهم آورده است که فعالان اقتصادی، نخبگان، دولتمردان و مدیران صنایع بزرگ در گفت‌وگویی مستقیم قرار گیرند.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سید مهدی ابطحی، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، با تأکید بر گسترش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، از فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در ایران خبر داد و اظهار کرد: حدود 10 درصد از این شرکت‌ها در اصفهان مستقر هستند که چشمگیر است.

وی با اشاره به فعالیت بیش از یک ‌هزار شرکت دانش‌بنیان در استان اصفهان افزود: از این تعداد، ۳۰۰ شرکت در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند و این شهرک، که بزرگ‌ترین مجموعه از این نوع در کشور محسوب می‌شود، هم‌اکنون میزبان ۷۶۲ شرکت فناور است.

ابطحی با اشاره به آمارهای اقتصادی شهرک در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: گردش مالی این مجموعه به ۳۵ همت و ارزش صادرات بین‌المللی آن به ۵۹ میلیون دلار رسیده است. همچنین در جریان جشنواره امسال، تاکنون بیش از ۵۰ برنامه و رویداد علمی برگزار شده که پویایی و تنوع این رویداد ملی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تحول محتوایی جشنواره شیخ بهایی بیان کرد: این جشنواره که در آغاز تمرکز خود را بر کارآفرینی قرار داده بود، اکنون به فضای تعامل میان فناوران، صنعت، سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری تبدیل شده و بستری فراهم آورده است که فعالان اقتصادی، نخبگان، دولتمردان و مدیران صنایع بزرگ در گفت‌وگویی مستقیم قرار گیرند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: نگاه ما به این رویداد صرفاً نمایشی نیست بلکه آن را فرصتی برای حفظ نخبگان در کشور و ایجاد فضای مطلوب برای فعالیت آن‌ها می‌دانیم. اکنون در همین شهرک، حدود 10 هزار نفر مشغول به فعالیت هستند که ۵۳ درصد از آن‌ها زیر ۳۵ سال سن دارند. ابطحی همچنین از تغییرات گسترده در جشنواره امسال خبر داد و افزود: انتظار می‌رود بیستمین دوره جشنواره، به رویدادی بین‌المللی تبدیل شود. ما در این دوره، شاهد حضور نماینده منطقه‌ای یونسکو، نماینده ملی یونسکو، شماری از سفرای کشورهای خارجی، نمایندگان دانشگاه‌های معتبر و فعالان اقتصادی از چین هستیم. در صورت هم‌راستایی سیاست‌گذاری‌های ملی و استانی، می‌توان حضور شرکت‌های بین‌المللی و پارک‌های فناوری خارجی را نیز در آینده شاهد بود و حتی به تولید مشترک محصولات فناورانه و ورود به بازارهای جهانی فکر کرد.

وی ادامه داد: استانداری، اتاق بازرگانی و نهادهای اقتصادی استان توجه ویژه‌ای به مسئله فناوری دارند. هم‌افزایی میان نهادهای اثرگذار در استان می‌تواند زمینه ارتقای جایگاه دوم اصفهان در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به رتبه نخست را فراهم کند. این هدف بلندپروازانه نیست بلکه مبتنی بر ظرفیت‌های بالفعل استان است. به ‌عنوان مثال، در سال نخست سه همت برای توسعه هوش مصنوعی هدف‌گذاری شده و آنچه در مراسم افتتاحیه خواهید دید نشان می‌دهد این هدف حتی ممکن است فراتر از پیش‌بینی‌ها تحقق یابد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اقدامات انجام ‌شده در حوزه انرژی‌های پاک نیز گفت: در حال حاضر سه شرکت فناور در شهرک وارد حوزه انرژی خورشیدی شده‌اند. تا تیرماه، یک مگاوات برق خورشیدی به بهره‌برداری خواهد رسید و برای هفت مگاوات دیگر نیز ۱۷ هکتار زمین اختصاص یافته که فاز نخست آن تا پایان سال آینده اجرا می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح‌ها، پارک علم و فناوری اصفهان می‌تواند به الگویی سبز و پایدار در کشور و حتی منطقه تبدیل شود. همچنین با استقرار دفتر نمایندگی استانداری در شهرک، تعامل دستگاه‌ها و نهادها با این مرکز تسهیل خواهد شد و انتظار می‌رود سایر نهادهای اجرایی نیز رویکردی همسو در پیش گیرند.

ابطحی در پایان گفت: با همراهی رسانه‌ها و نهادهای حامی، امید می‌رود موانع حقوقی نیز رفع شده و اصفهان بتواند جایگاه خود را به عنوان استان پیشرو در حوزه فناوری و نوآوری در سطح منطقه تثبیت کند.

تعداد بازدید : ۲۵      تاریخ: 1404/02/21

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت