• مرحله نهایی داوری بخش‌های «نوپا» و «رشد یافته» نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی برگزار شد

  • ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
پس از چند مرحله داوری، در نهایت مرحله نهایی داوری بخش‌های مسابقه‌ای «نوپا» و «رشد یافته» در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی برگزار شد. نتایج نهایی این داوری در آیین اعطای جوایز این دوره، امروز در میهمانسرای عباسی اصفهان اعلام خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، مرحله نهایی داوری دو بخش رقابتی اصلی جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، شامل «فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری (نوپا)» و «فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری (رشد یافته)»، با حضور ۱۸ شرکت دانش‌بنیان و فناور از سراسر کشور در اصفهان برگزار شد.

این جشنواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای ملی در حوزه نوآوری و تجاری‌سازی فناوری، با هدف شناسایی، توانمندسازی و معرفی طرح‌های فناورانه برتر کشور، در قالب بخش‌های مختلف برگزار می‌شود. بخش «نوپا» به شناسایی طرح‌های نوظهور با ظرفیت بالای اثرگذاری در بازار ملی و بین‌المللی اختصاص دارد و بخش «رشد یافته» نیز طرح‌هایی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد که مراحل اولیه رشد را پشت سر گذاشته و اکنون در آستانه توسعه صنعتی و ورود به بازار هستند.

داوری بخش نوپا؛ رقابت هشت طرح نوآورانه در بخش «نوپا»، هشت شرکت فناور از استان‌های مختلف کشور، پس از عبور از ارزیابی‌های فنی و تخصصی اولیه، به مرحله نهایی داوری راه یافتند. این شرکت‌ها در حوزه‌هایی همچون دارو، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات، کشاورزی، بازیافت، تجهیزات صنعتی و انرژی فعال هستند و هر یک با رویکردی نوآورانه، به حل چالش‌های اساسی کشور پرداخته‌اند.

شرکت بهراد ژن فارمد با طرح تولید ماده مؤثره داروی نوترکیب گنادوتروپین جفتی انسان، به توسعه داروهای نوین در حوزه سلامت باروری پرداخته است. شرکت پایدار کشت هوش خاورمیانه با تلفیق هوش مصنوعی، سنجش از دور و مدل‌های گیاهی، سامانه‌ای برای مدیریت هوشمند آبیاری ارائه کرده است.

شرکت رویش‌گستر هورشید با طرح تولید نهال گیاه دارویی کبر (کاپاریس)، اهداف زیست‌محیطی، بیابان‌زدایی، اشتغال‌زایی و توسعه صادرات را دنبال می‌کند. شرکت اشکان تجهیز اسپادانا کوپلینگ‌های مغناطیسی شعاعی و محوری را برای راکتورهای همزن‌دار و کابل‌جمع‌کن‌ها طراحی کرده است.

شرکت بیان رایان تدبیر با تحقیق و توسعه سرور بومی، گامی در جهت استقلال زیرساخت‌های رایانشی کشور برداشته است. گروه ماشین‌های هوشمند تن‌سور ربات تجزیه‌گر مرسولات پستی را برای بهبود بهره‌وری در حوزه لجستیک طراحی کرده است.

شرکت نیکل فرآور سورین با طرح بازیافت فلزات ارزشمند از منابع ثانویه، در جهت کاهش استخراج منابع اولیه و حفظ محیط‌ زیست فعالیت می‌کند. شرکت توسعه فناوری دانشگاه بجنورد با طراحی دستگاه پایش و کنترل مشعل با تکنولوژی یون شعله، به بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع پرداخته است.

داوری بخش رشدیافته؛ رقابت ۱۰ شرکت فناور پیشرو در بخش «رشد یافته»، ۱۰ شرکت فناور که از مراحل رشد و توسعه عبور کرده و در آستانه ورود به بازار و توسعه صنعتی قرار دارند، به مرحله نهایی راه یافتند. این طرح‌ها با شاخص‌هایی چون بلوغ فناوری، اثربخشی صنعتی، پایداری اقتصادی، توان صادراتی و قابلیت رقابت ارزیابی شدند.

شرکت واقعیت ترکیبی ارس با سامانه شبیه‌ساز احیای قلبی ریوی و پروتکل درمانی ACLS، به حوزه آموزش پزشکی و امداد کمک می‌کند. شرکت فراتحقیق سپاهان با طرح بومی‌سازی گندله‌سازی هوشمند، بهینه‌سازی زنجیره تولید فولاد را هدف قرار داده است.

شرکت نگین بذردانش با تمرکز بر اصلاح و تولید بذور هیبرید صیفی‌جات، در ارتقای امنیت غذایی نقش دارد. شرکت شاکرین گیربکس با تولید درایو تیکنرهای ته‌ریز خمیری، راه‌حلی نوآورانه در صنعت آب و فاضلاب ارائه کرده است.

شرکت حدید پردازان اصفهان با طراحی قطعات تعلیق نیمه‌جامد فلز-لاستیک، فناوری نوینی برای صنعت خودروسازی معرفی کرده است. شرکت پالایش آزمون مهرپارس با راه‌اندازی درگاه «ایران فیلتک»، مرجعی برای فناوری فیلتراسیون در کشور ایجاد کرده است.

شرکت آذرپرتو اسپادانا با تولید سورس پمپ دیود لیزر، گامی مهم در بومی‌سازی فناوری‌های اپتیکی برداشته است. شرکت شادرام شیمی با تولید اسید هیدروفلوریک از خاک فلورین ایران، به کاهش واردات این ماده استراتژیک کمک کرده است.

شرکت کنترل گستر کهربا با طراحی شبیه‌سازهای حرفه‌ای، ابزارهای آموزشی پیشرفته‌ای برای صنایع مختلف ارائه داده است.

داوری نهایی هر دو بخش با حضور هیئت‌های تخصصی متشکل از صاحب‌نظران حوزه‌های فناوری، صنعت، اقتصاد، تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری برگزار شد. برگزیدگان نهایی این دو بخش، امروز ۲۵ اردیبهشت‌ماه در آئین رسمی اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی که در میهمانسرای عباسی اصفهان برگزار می‌شود، معرفی و از آن‌ها تجلیل خواهد شد

تعداد بازدید : ۱۵      تاریخ: 1404/02/25

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت