• تبدیل ضایعات سنگ به صنایع دستی صادراتی توسط «مرمرین تراشه آیریک»

  • ۰۶:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
شرکت فناور مرمرین تراشه آیریک از سال 1400 تاکنون با هدف تبدیل ضایعات کارخانه‌های سنگ‌بری به محصولات هنری و کاربردی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشغول به کار است. مدیرعامل این شرکت با اشاره به تعداد زیاد واحدهای سنگ‌بری در استان اصفهان گفت: در فرایند تولید سنگ، ضایعات زیادی تولیدی می‌شود که استفاده از آن‌ها می‌تواند باعث کاهش آسیب‌های محیط زیستی شود.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت مرمرین تراشه آیریک با هدف تبدیل ضایعات کارخانه‌های سنگ‌بری به محصولات هنری و کاربردی، از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را در قالب یک شرکت فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آغاز کرده و توانسته با رویکردی خلاقانه، ضمن کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی، محصولات خود را به صورت غیرمستقیم به دیگر کشورها صادر کند.

امیرحسین شاهپوری، مدیرعامل این شرکت، در همین خصوص با اشاره به فعالیت گسترده کارخانه‌های سنگ‌بری در استان اصفهان گفت: استان اصفهان یکی از قطب‌های اصلی صنعت سنگ در کشور است و تعداد واحدهای فعال در این حوزه به طور مستمر افزایش می‌یابد. در فرآیند تولید این کارخانه‌ها، بخش زیادی از مواد اولیه به ضایعات تبدیل می‌شود که علاوه بر اتلاف منابع، تهدیدی برای محیط زیست محسوب می‌شود. هدف ما این بوده است که این ضایعات را به عنوان یک منبع ارزشمند تلقی و با استفاده از هنر و فناوری، آن‌ها را به محصولات قابل استفاده و زیبا تبدیل کنیم.

وی افزود: فعالیت اصلی شرکت مرمرین تراشه آیریک تولید انواع صنایع دستی با استفاده از ضایعات سنگ، به‌ویژه خراطی‌های سنگی با تزئینات نقاشی سنتی، نگارگری و ترکیب خلاقانه چوب و سنگ است. این محصولات به دلیل طراحی منحصربه‌فرد و امکان سفارشی‌سازی بالا، مورد توجه مشتریان قرار گرفته است. مشتریان می‌توانند ویژگی‌هایی نظیر نوع و رنگ سنگ، ابعاد، فرم ظاهری و نقوش تزئینی را بر اساس سلیقه خود انتخاب کنند. این انعطاف‌پذیری باعث شده محصولات ما نه‌تنها برای مصارف تزئینی و البته کاربردی، بلکه به عنوان عناصر شاخص در طراحی دکوراسیون داخلی نیز کاربرد داشته باشند.

مدیرعامل شرکت فناور مرمرین تراشه آیریک با اشاره به روند صادرات این صنایع دستی در سال‌های گذشته اظهار کرد: پیش از شیوع ویروس کرونا و افزایش تحریم‌ها، محصولات طراحی، تولید و به کشورهایی همچون عمان و قطر صادر می‌شد. اما متأسفانه پس از همه‌گیری کرونا و به‌ دنبال آن شدت یافتن تحریم‌های اقتصادی، صادرات در تمامی حوزه‌های صنایع دستی با محدودیت‌ها و چالش‌های جدی مواجه شد.

شاهپوری تأکید کرد: با وجود این چالش‌ها، تلاش می‌کنیم که سطح تولیدات خود را افزایش دهیم و دوباره به روند صادرات قبلی برگردیم. باور ما این است که ضایعات سنگ فرصتی برای ایجاد ارزش افزوده، نمایش توانمندی هنر و صنعت ایرانی محسوب می‌شود.

گفتنی است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حدود 800 شرکت دانش‌بنیان، فناور و خلاق به ارزش آفرینی در ابعاد مختلف می‌پردازد.

تعداد بازدید : ۵۷      تاریخ: 1404/04/04

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت